BIST9.019,57 %-1.65
USD39.198%0,23
EURO44,5456 %-0.07
ALTIN4.148,96 %-0.55
Yemek

Çocukluğumuzun tatlısı: Petibörlü Bisküvili Pasta nasıl yapılır?

Yapımı kolay tadı enfes petibörlü pasta nasıl yapılır?İşte tarifi...

Abone OlGoogle News
02 Mart 2021 12:06

Petibörlü Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

2 paketpetibör bisküvi

1 litresüt

2 tepeleme yemek kaşığıun

2.5 yemek kaşığımısır nişastası

1 su bardağıtoz şeker

3 yemek kaşığıkakao

1 yemek kaşığıtereyağı

1 paketvanilya

80 gramsütlü çikolata

Üzeri İçin:

1/2 su bardağıhindistan cevizi

Petibörlü Bisküvili Pasta Tarifinin Püf Noktası

Mısır nişastası yerine buğday nişastası da kullanabilirsiniz.

Petibörlü Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kremasını hazırlamak için, derin bir tencereye sütü alın. Üstüne unu, nişastayı, şekeri ve kakaoyu ekleyip bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.

Tencerenin altını açın ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başlayıp, koyulana dek pişirin.

Göz göz kaynayıp, kıvamı koyulaşınca içine vanilyayı ekleyin karıştırın ve altını kapatın.

Altını kapattıktan sonra içine çikolatayı ve tereyağını ekleyip, tereyağı ve çikolata eriyene dek güzelce karıştırın.

Isıya dayanıklı kare bir kaba bir sıra petibör bisküvileri dizin, üstüne hazırladığınız kremadan bir kat dökün, bisküvileri örtecek şekilde.Üstüne tekrar bir sıra bisküvi dizin ve bu şekilde tüm krema bitene kadar devam edin.

En üst kata kremayı dökün ve ılıklaştıktan sonra üstüne Hindistan cevizi serpin.

Buzdolabına kaldırın ve 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!