Sağlığa en zararlı 10 yiyecek açıklandı! Bunları yiyen herkesi ilgilendiriyor
Bugüne kadar sağlığa zararlı yiyeceklerle ilgili çok sayıda yapılan araştırmaları derleyen New York Post gazetesi, en zararlı 10 yiyecekten oluşan bir liste hazırladı.
02 Şubat 2022 10:04Gastronomi kenti Hatay yöresel lezzetlerinin ününü tescille artıracak
Mutfağında 600'ün üzerinde yemek ve tatlı çeşidi bulunan Hatay'da, Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) girişimleriyle yöresel lezzetler tescilleniyor.
01 Ağustos 2021 12:20Başkentin lezzetleri dünyaya tanıtılacak
Türkiye'nin en zengin üçüncü mutfağı olan Ankara'da gastronomi merkezi oluşturulacak. Şehrin gastronomi uzmanları bir araya gelecek, yöresel ürünlere ait tek bir tarif oluşturulacak. Bölgenin yöresel lezzetleri dünyaya tanıtılacak.
30 Temmuz 2021 02:35Edirne'nin tescilli lezzeti 'tava ciğer' iftar sofralarına lezzet katıyor
Edirne'nin tescilli lezzetlerinden "tava ciğer" ramazan ayında da sofraların vazgeçilmez yemeklerinden olmaya devam ediyor.
12 Mayıs 2021 00:27Denizli'nin tescilli lezzeti 'tandır kebabı' paket servisle iftar sofralarını süslüyor
Kuzu etinin taş fırında 2-3 saat pişirilmesiyle hazırlanan tandır kebabı, iftar sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
10 Mayıs 2021 03:00İftar ve sahurun vazgeçilmezi tescilli 'Uşak tarhanası
Bağışıklık sistemine iyi geldiği ifade edilen, kırsalda yaşayan Uşaklı kadınlar tarafından çömlek tavalarda ve odun ateşinde hazırlanan "Uşak tarhanası", ramazanda da çok tüketilen lezzetler arasında bulunuyor.
07 Mayıs 2021 11:06Edirne'nin Osmanlı'dan miras tescilli tatlılarına ramazanda talep arttı
Edirne'ye Osmanlı saray mutfağından miras kalan coğrafi işaret almış tescilli lezzetler badem ezmesi ve deva-i misk helvasına ramazan ayında talep arttı.
07 Mayıs 2021 01:12Malatya'nın tescilli lezzeti 'kağıt kebabı' iftar sofralarını süslüyor
Kuzu etinin kağıda sarılarak taş fırında 8-12 saat pişirilmesiyle yapılan ve Osmanlı'nın son dönemlerinden bu yana tüketilen Malatya'nın tescilli lezzeti kağıt kebabı, ramazanda da iftar sofralarını süslüyor.
06 Mayıs 2021 01:09Osmanlı lezzeti 'Kilis tavası' iftar sofralarını şenlendiriyor
Kilis mutfağının önemli lezzetlerinin başında gelen Kilis tavası, kendine has damak tadıyla ramazan ayında da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasındaki yerini alıyor.
04 Mayıs 2021 12:04Samsun'un tescilli lezzeti 'nokul' ramazan sofralarını süslüyor
Kentte dördüncü kuşak olarak tatlıcılığı devam ettiren Neşet Faris Yüksel, "İnsanlar gün boyu aç kaldıkları için nokul ile sofralarını zenginleştirebilir, tatlı ihtiyaçlarını giderebilir." dedi.
04 Mayıs 2021 11:56Kırşehir'in tescilli lezzetleri çullama ve höşmerim iftar sofralarına lezzet katıyor
Türk Patent ve Marka Kurumundan üç yıl önce coğrafi işaret alan Kırşehir höşmerimi ve çullaması, ramazan ayında da yöresel lezzet olarak sofraları süslüyor.
04 Mayıs 2021 00:07Kahramanmaraş'ın tescilli 'Eli böğründe' yemeği iftar sofralarını süslüyor
Dondurması, tarhanası ve biberiyle ünlü Kahramanmaraş'ın en önemli lezzetlerinden "eli böğründe" yemeği, yapılışı, sunumu, kokusu ve damakta bıraktığı tadıyla iftar sofralarına ayrı bir lezzet katıyor.
04 Mayıs 2021 00:04Oruç tutan yaşlılara beslenme önerisi
Oruç tutan yaşlıların iftarda sağlıklı pişirme yöntemleriyle besinler tüketmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bol sıvı tüketilmesi uyarısında bulundu.
03 Mayıs 2021 04:06Kayseri lezzetlerinden 'fırın ağzı' iftar sofralarını süslüyor
Kayseri'nin önemli lezzetlerinden 'fırın ağzı' yemeği, yapılışı, pişirilmesi, sunumu ve damakta bıraktığı lezzetiyle ramazan ayında da iftar sofralarını süslüyor.
03 Mayıs 2021 00:38Şanlıurfa'nın taş fırınlarında pişen lezzetleri ramazan sofralarını süslüyor
Türkiye'nin yemek kültürüyle adından söz ettiren kentlerinden Şanlıurfa'da, tepsi yemeklerinden dolmaya, lahmacundan sulu ev yemeklerine kadar birçok lezzet, mahallelerdeki taş fırınlarda pişirilerek sofralardaki yerini alıyor.
02 Mayıs 2021 14:00Sakarya'nın coğrafi işaretli ıslama köftesi iftar sofralarına lezzet katıyor
Balkanlar'dan 1900'lü yıllarda göç edenlerin Sakarya'ya kazandırdığı kentin coğrafi işaretli lezzeti ıslama köfte, iftar soflarını süslüyor.
02 Mayıs 2021 03:10Aydın'ın tescilli lezzetleri iftar sofralarına lezzet katıyor
Aydın'ın coğrafi işaret tescil belgeli lezzetleri Karacasu pidesi, Çine köftesi ve Ortaklar çöp şiş, ramazanda da iftar sofralarını süslemeye devam ediyor.
30 Nisan 2021 12:27Bingöl'ün asırlık lezzetleri 'keledoş' ve 'mastuva' iftar sofralarını süslüyor
Bingöl'ün geleneksel lezzetlerinden "keledoş" ve "mastuva" yapılışı, sunumu, kokusu, damakta bıraktığı tadıyla iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
28 Nisan 2021 00:03Ciğerde lezzet tartışması: Tava ciğer mi? Şiş ciğer mi?
Tava ciğer ve şiş ciğerin lezzeti hakkında sosyal medyadan başlatılan tartışma yankı uyandırdı.
06 Nisan 2021 11:45Tencereden Fırına: Buğu Kebabı Tarifi
Mutfağımızda kebap denilince akla sadece şişlere geçirilmiş, mangal ateşinde nar gibi kızarıp pişmiş etler gelmiyor. İçerisinde et olan birbirinden farklı birçok yemeği kapsıyor aslında kebap. Onun da her türlüsüne bayılıyoruz. İçinde et oluyor, sebze giriyor, şenleniyor. Peynir ve farklı soslarla da tadına tat katılıyor.Bu kez özellikle hem etin, hem sebzenin hem de kaşar peynirinin bir arada olduğu çok doyurucu bir kebapla karşınızdayız.
24 Mart 2021 12:19Unsuz, lezzetli pizza: Patatesten Pizza nasıl yapılır?
Gerçek pizzayı aratmayacak, un kullanmadan hazırlanan, hem doyurucu hem de pratik, enfes bir pizza tarifimiz var! Kahvaltı sofrasının yıldızı olur ama diğer öğünlerde de pek güzel gider. Fırını olmayanlar için de oldukça pratik. Tavada hazırlanıyor, şipşak pişiyor.
24 Mart 2021 10:54Sar Sarmala: Kahvaltılık Rulo nasıl yapılır?
Hafta sonu kahvaltılarına farklı bir lezzet arayanlar, sürekli aynı tarifleri yapmaktan sıkıldım diyenler burada mı? Hem az malzemeli hem de pratik kahvaltılık tarifler arayanlar için sizlere milföyle farklı bir tarif hazırladık.
24 Mart 2021 10:49Baharın Habercisi: Çilek Reçeli nasıl yapılır?
Bahar demek çilek zamanı demek. Çilek kokusunun yükseldiği tezgahlar, çileklerle süslenen tabaklar, pastalar, çileğin dahil olduğu tüm yemek tarifleri hep mutluluk sebebi olur. Çileğin sevimli mi sevimli görüntüsü ve misler gibi kokusunu düşününce, doğanın gücüne bir kez daha hayran kalmamak mümkün değil.
24 Mart 2021 10:47İspanyol Kahvaltılık: Süt Reçeli nasıl yapılır?
Dulce de leche, İspanyolca süt reçeli anlamına gelen bu tarif Arjantin menşeli bir güzel. Bayramlarda babaannelerimizin ceplerimize doldurduğu karamel rengi bonibonların tadını hatırlatan bu lezzet, artık kavanozlara sığıyor.
24 Mart 2021 10:44Pastane Poğaçası nasıl yapılır?
Pastanelerden aldığınız, sabah kahvaltılarınızın en hızlı ve doyurucu kurtarıcısı olan nefis poğaçalar... Biliyoruz dışarıdan alınca midenizde biraz ağırlık yapıyor, içerisindeki yağ oranı da sizi biraz düşündürüyor. Ancak bu tarifi evde çok daha ekonomik şekilde, çok daha hafif bir lezzette yapmak mümkün aslında.
24 Mart 2021 10:36