Tencereden Fırına: Buğu Kebabı Tarifi
Mutfağımızda kebap denilince akla sadece şişlere geçirilmiş, mangal ateşinde nar gibi kızarıp pişmiş etler gelmiyor. İçerisinde et olan birbirinden farklı birçok yemeği kapsıyor aslında kebap. Onun da her türlüsüne bayılıyoruz. İçinde et oluyor, sebze giriyor, şenleniyor. Peynir ve farklı soslarla da tadına tat katılıyor.Bu kez özellikle hem etin, hem sebzenin hem de kaşar peynirinin bir arada olduğu çok doyurucu bir kebapla karşınızdayız.
KAÇ KİŞİLİK
5 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika
Tarifi Yazdır
Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
600 gramdana kuşbaşı eti
3 yemek kaşığısıvı yağ
150 gramarpacık soğan
2 adetkapya biber
2 adet orta boypatates(küp doğranmış)
2 adethavuç(küp doğranmış)
2 çay bardağıbezelye
2 dişsarımsak(ezilmiş)
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
Üzeri için:
100 gramrendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar