BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Yemek

Tencereden Fırına: Buğu Kebabı Tarifi

Mutfağımızda kebap denilince akla sadece şişlere geçirilmiş, mangal ateşinde nar gibi kızarıp pişmiş etler gelmiyor. İçerisinde et olan birbirinden farklı birçok yemeği kapsıyor aslında kebap. Onun da her türlüsüne bayılıyoruz. İçinde et oluyor, sebze giriyor, şenleniyor. Peynir ve farklı soslarla da tadına tat katılıyor.Bu kez özellikle hem etin, hem sebzenin hem de kaşar peynirinin bir arada olduğu çok doyurucu bir kebapla karşınızdayız.

Abone OlGoogle News
24 Mart 2021 12:19

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

Tarifi Yazdır

Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

600 gramdana kuşbaşı eti

3 yemek kaşığısıvı yağ

150 gramarpacık soğan

2 adetkapya biber

2 adet orta boypatates(küp doğranmış)

2 adethavuç(küp doğranmış)

2 çay bardağıbezelye

2 dişsarımsak(ezilmiş)

1 tatlı kaşığıtuz

1 çay kaşığıkarabiber

Üzeri için:

100 gramrendelenmiş kaşar peyniri

Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.

Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.

Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.

Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.

Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.

Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.

Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.

190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar