Sar Sarmala: Kahvaltılık Rulo nasıl yapılır?
Hafta sonu kahvaltılarına farklı bir lezzet arayanlar, sürekli aynı tarifleri yapmaktan sıkıldım diyenler burada mı? Hem az malzemeli hem de pratik kahvaltılık tarifler arayanlar için sizlere milföyle farklı bir tarif hazırladık.
Kahvaltılık Rulo Milföy Tarifi İçin Malzemeler
3 adetmilföy hamuru(dikdörtgen şeklinde)
1 kasekuru domates
2 yemek kaşığısürülebilir beyaz peynir
1 kaserendelenmiş kaşar peyniri
3 daltaze kekik(veya 1 silme tatlı kaşığı kuru kekik)
2 yemek kaşığızeytinyağı
Kahvaltılık Rulo Milföy Tarifinin Pişirme Önerisi
Dilerseniz hazırladığınız dilimleri pişirmeden buzluğa atabilir ve bu şekilde muhafaza ettikten sonra dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz. Eğer buzluktan çıkarıp pişirecekseniz pişirme süresini uzatmayı unutmayın.
Kahvaltılık Rulo Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuru domatesleri ılık suda 10 dakika bekleyin. Ardından suyunu döküp fazla suyunu sıkın ve küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız kuru domatesleri, kaşar peyniri ve sürülebilir beyaz peyniri geniş bir kaseye alın, üzerin dallarından ayıkladığınız kekikleri ekleyin ve zeytinyağını döküp iyice bileşene dek karıştırın.
Milföyleri uzunlamasına tezgaha alın. Merdaneyle üzerinden 1-2 kez geçerek hafifçe inceltin. Üst kısmını kaplayacak şekilde hazırladığınız harcı güzelce sürün.
Kısa kenarından başlayarak nazikçe rulo halinde sarın. Ne çok sıkı ne de çok gevşek olmalı, böylece pişerken dağılmasını veya iç harcın dışına akmasını engellemiş olursunuz.
Sardığınız ruloları daha kolay kesebilmek için 5 dakika buzlukta bekletin.
Buzluktan çıkardıktan sonra nazikçe ileri-geri hareketiyle ruloyu dilimleyin. Her rulodan yaklaşık 6-7 adet rulo dilimi çıkacaktır.
Hazırladığınız rulo milföy dilimlerini yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 fanlı veya turbo fırında kontrollü olarak 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra vakit geçirmeden servis edin. Afiyet olsun!
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar