BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0629%0.13
ALTIN2.327,91%0.32
Yemek

Çıtır Yağ Mantısı nasıl yapılır?

Kayseri’ye ait yöresel lezzetlerden biri olan çıtır yağ mantısı tarifi, denenmesi gereken, nefis bir lezzet.

Abone OlGoogle News
24 Şubat 2021 10:19

Çıtır Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta,

3 çorba kaşığı yoğurt,

2 çorba kaşığı sıvı yağ,

Yarım paket toz maya,

2 su bardağı ılık su,

1 tatlı kaşığı tuz,

Aldığı kadar un.

İçi için;

250 gram orta yağlı kıyma,

1 adet kuru soğan,

Tuz,

Karabiber,

Pul biber,

Reyhan.

Üzeri için;

Salçalı sos,

Sarımsaklı yoğurt.

Kızartmak için;

Sıvı yağ.

Çıtır Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Çıtır yağ mantısı hamurunu hazırlamak için derin bir kap içerisine bir miktar un koyulur.

Üzerine gerekli olan diğer malzemeler ilave edilerek, yoğurmaya başlanır.

Gerektiği kadar ve azar azar un eklenerek güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir.

İç harcı için gerekli olan kıyma derin bir kase içerisine alınır.

Üzerine ince doğranmış kuru soğan ile baharatlar ilave edilip, güzelce karıştırılır.

Dinlenen hamur, eşit büyüklükte 2 parçaya ayrılıp, beze yapılır.

Bezelerden ilki hafif unlu bir zemin üzerine alınır ve merdane yardımı ile çok inceltmeden açılır.

Açılan hamurdan bıçak yardımı ile büyük kareler kesilir.

Kesilen karelerin ortalarına kıymalı harçtan koyulup, bohça şeklinde kapatılır.

Şekillendirilen mantılar kızgın yağ içerisinde kızartılır ve derin bir kase veya borcam içerisine alınır.

Hazırlanan çıtır yağ mantısı, servis tabaklarına koyulur.

Üzerilerine sarımsaklı yoğurt ile salçalı sos dökülüp, sıcak olarak servise sunulur.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar