İmsak:
Güneş:
Öğle:
İkindi:
Akşam:
Yatsı:
Yemek Tarifleri

Kaz Tiridi (Kaz Asma) - Samsun

Kaz Tiridi Yapılışı

Abone OlGoogle News
15 Nisan 2021 14:59

Kaz Tridi İçin Gerekli Malzemeler:

1 adet bütün kaz

300 gr bulgur

600 gr kaz eti suyu

yeteri kadar pide 

tuz

Kaz Tridi Yapılışı:

Temizlenen kazın deri ve bağırsak civarındaki yağları küçük küçük doğranarak bir kapta eritilir. Bütün olarak haşlanmış kazın suyundan iki kepçe su ve tuz konur. Yufkalar dilim dilim kesilerek yağlı suya batırılıp bir tepsiye dizilir. Kaz suyu ile pişen bulgur pilavı tepsiye dökülür. Üzerine eritilmiş kaz yağından gezdirilir. Kaz eti parçalara ayrılarak pilavın üzerine konur. Yağlanmış yufka ile yenilir.

Yorum Yazın