BIST9.716,77%-0,05
USD32.4898%-0.24
EURO34,9245%0.20
ALTIN2.438,30%0.62
Yemek

Vejetaryen Karnıyarık: İmam Bayıldı nasıl yapılır?

Karnıyarığın kıyma yerine bol soğanlı, sarımsaklı ve domatesli iç harcıyla hazırlananı imam bayıldı tarifi, vejetaryenler için oldukça uygun. Yeri geldiğinde meze yeri geldiğinde zeytinyağlı bir başlangıç, patlıcana güzelleme imam bayıldı. Arzuya göre patlıcanlar kızarmadan da imam bayıldı hazırlanabiliyor. Lezzetine doyum olmuyor. Patlıcanın en nefis hallerinden biri o! Karşınızda bol zeytinyağlı imam bayıldı tarifi!

Abone OlGoogle News
06 Mart 2021 21:48

İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler

5 adet kemer patlıcan

3 adetsoğan

8 dişsarımsak

4 adetdomates

4 adetsivri biber

1 çay bardağızeytinyağı

2 çay kaşığıtoz şeker

2 su bardağısıcak su

1 çay kaşığıtuz

1 çay kaşığıkarabiber

Patlıcanları kızartmak için:

2 su bardağıayçiçek yağı

Sosu için:

1 adetdomates

1 tatlı kaşığıdomates salçası

3 yemek kaşığızeytinyağı

İmam Bayıldı Tarifinin Püf Noktası

İmam bayıldının iç harcında bol oranda soğan ve sarımsak kullanmanız lezzetini arttıracaktır.

İmam Bayıldı Tarifinin Pişirme Önerisi

İmam bayıldı tarifini daha sağlıklı bir şekilde hazırlamak isterseniz; kabuğunu alacalı bir şekilde soyduktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz patlıcanları üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın. Sonrasında hazırladığınız soğanlı harçla doldurup fırında pişirmeye devam edin.Arzu ettiğiniz baharatları soğanlı harca katabilir, fırına girecek imam bayıldıların üzerine sivri biber dilimleri ekleyebilirsiniz.

İmam Bayıldı Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı olarak soyun ve acı sularının çıkması için tuzlu suda 10 dakika kadar beklemeye alın.

Patlıcanlar beklerken soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince doğrayın, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın.

Tavaya aldığınız zeytinyağında, doğradığınız soğanları tuz da ekleyerek pembeleşene dek kavurun.

Üstüne domatesleri, sarımsakları, biberleri, toz şekeri ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 10 dakika kadar soteleyin.

Kızartma için gerekli olan ayçiçek yağını ayrı bile tavada ısıtın ve sudan çıkarıp durulayıp kuruladığınız patlıcanları arkalı önlü güzelce kızartın.

Kızarttığınız patlıcanların fazla yağını bir kağıt havlu ile çektirin ve geniş tabanlı bir tencereye patlıcanları yan yana dizin.

Patlıcanların ortalarını bıçakla çizin ve elinizle cep gibi açtırın. Hazırladığınız soğanlı iç harcı, patlıcanların ortasına doldurun.

Tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.  O sırada sosu için gerekli olan zeytinyağını ayrı bir tavaya alın ve üstüne domatesi rendeleyip, salçayı ekleyerek az bir tuzla güzelce kavurup, sos haline getirin.

Servis için sosu bir tabağa alıp, üstüne oda sıcaklığında ılıklaşmış olan imambayıldıları yerleştirip, servis edin. Arzuya göre üstüne doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar