Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna nasıl yapılır?
Krema, mantar ve fesleğenin tadını verdiği penne makarna, kalorisi bol ancak bir o kadar da lezzetli. Lezzeti sosunda gizli olan, makarna tarifleri içerisinde en çok sevilen tariflerden de biri aynı zaman. Penne makarna nasıl yapılır sorunuzun da yanıtı olacak olan kremalı mantar soslu penne makarna tarifi için işte malzemeler ve yapılışı...

Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler
1 paketPenne Makarna
1,5 litresu
1 tatlı kaşığıtuz
Kremalı mantar sosu için:
1 yemek kaşığızeytinyağı
2 dişsarımsak
1 yemek kaşığıtereyağı
300 grammantar
2 su bardağıkrema(2 paket)
1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
2 avuçfesleğen
1 çay kaşığıtuz
1 su bardağısu(makarna haşladığınız suyu da kullanabilirsiniz)
Servisi için:
4 yemek kaşığırendelenmiş parmesan peyniri
Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile halka doğranmış 2 diş sarımsağı soteleyin.
300 gram dilimlenmiş mantarları da tavaya alın ve yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
Derin bir tencerede 1,5 litre su ile birlikte 1 tatlı kaşığı tuzu kaynamaya bırakın ve üzerine 1 paket penne makarnayı ilave edip 8-10 dakika kadar pişirin.
Sotelenen mantarların üzerine 2 su bardağı krema, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 avuç doğranmış fesleğenleri ilave edip kıvam alana kadar pişirin.
Pişen penne makarnayı sosun bulunduğu tavaya ilave edip, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan ve 2 yemek kaşığı tereyağını da ekleyip karıştırın.
Son olarak kalan 1 avuç fesleğeni de ekleyip, makarnayı servis tabağına alın ve rendelenmiş parmesan ilavesiyle sıcak olarak servis edin, afiyet olsun!
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar






