Çok az yağlı, daha sağlıklı: Fırında Patates Kızartması nasıl yapılır?
En çok muzdarip olduğumuz konulardan biri kızartma yemeklerini sevip de bol yağda kızarmaya karşı olmamamız. Fakat çıtır çıtır patates hazırlamak için yarım çay bardağı zeytinyağı aslında yeter de artar bile!

Fırında Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
4 adetpatates(orta boy)
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
1/2 çay bardağızeytinyağı
Fırında Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesleri soyun ve ince uzun şeritler halinde doğrayın.
Dilimlediğiniz patatesleri soğuk su koyduğunuz bir kaseye alın yaklaşık 20-30 dakika kadar suyun içerisinde bekletin.
Sudan çıkardıktan sonra bir kurulama havlusu veya kağıdıyla patatesleri hafifçe kurulayın.
Patatesleri tekrar bir kaseye alın. Zeytinyağı ve baharatları üzerine ekleyin.Baharatları ve zeytinyağı tüm patateslere bulaşacak şekilde güzelce karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında ilk 20 dakika 200 derece, sonra bir 15 dakika daha 220-230 derecede pişirin.
Çıtır çıtır fırında patates kızartması hazır, afiyet olsun!
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar
İlk yorum yazan siz olun!