Dikdörtgen borcamda Duble Islak Kek nasıl yapılır?
Dikdörtgen borcamda duble ıslak kek tarifi;Duble kakaosu ile çikolata sevenlerin hayranlığını kazanan, nefis muhteşem sosuyla duble ıslak kek tarifini mutlaka deneyin.

Duble Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ;
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
4 yemek kaşığı dolusu kakao,
1 paket vanilya (5 gram),
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Sosu için;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı kakao,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
Çay kaşığının ucu ile tuz
Dikdörtgen Borcamda Duble Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Kekin hamurunu hazırlamak için gerekli olan yumurta ile toz şeker, derin bir kap içerisine alınır.
Mikser yardımı ile köpürünceye kadar çırpılır.
Üzerine süt, sıvı yağ ve vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır.
Elde edilen karışıma, un, kabartma tozu ve kakao, elenerek ilave edilir ve mikser yardımı ile karışana kadar çırpılır.
Hazırlanan kakaolu kek hamuru, yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam içerisine boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 170° fırında, 30 dakika kadar pişirilir (ilk 25 dakika fırın kapağını hiç açmayın).
Süre sonunda kürdan kontrolü yapılarak pişirilen kek fırından alınır ve oda ısısında ılınmaya bırakılır.
Sosu için gerekli olan malzemeler, küçük bir tencere içerisine alınarak karıştırılır.
Elde edilen karışım, ocağın üzerinde sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Sos kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Ilınan kek bıçak yardımı ile dilimlenir ve üzerine hemen sıcak sos dökülür.
Hazırlanan borcamda duble ıslak kek, sosunu çekip soğuyuncaya kadar dinlendirilir.
İyice soğuyan duble ıslak kek, arzuya göre süslenerek servis edilir.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar
İlk yorum yazan siz olun!