Bisküvili Havuç Topları nasıl yapılır?
Çayın yanında yapabileceğiniz hem kolay hem de oldukça lezzetli havuç topları nasıl yapılır?İşte malzemeler...

Bisküvili Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
6 adet orta boy havuç,
Yarım çay bardağı su,
25 gram tereyağı veya margarin (eritilecek),
4 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket petibör bisüvi,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi,
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi,
2 çay kaşığı tarçın.
Bulamak için;
Hindistan cevizi
Bisküvili Havuç Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Bisküvili havuç topları yapmak için öncelikle havuçların kabukları soyulup rendenin iri tarafı ile rendelenir.
Rendelenen havuçlar tavaya alınır ve üzerine yarım çay bardağı su eklenip, kapağı kapalı bir şekilde 5 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra üzerine toz şeker ilave edilir ve havuçlar suyunu çekene kadar pişirilir.
Havuçlar suyunu çekince ocaktan alınır ve oda ısısında ılınmaya bırakılır.
1 paket petibör bisküvi rondodan geçirilerek un haline getirilir ve ılınan havuçların üzerine eklenir.
Üzerine eritilmiş yağ, ceviz içi, portakal kabuğu rendesi ve tarçın ilave edilerek elle iyice karıştırılır.
Elde edilen karışımdan cevizden küçük parçalar kopartılır ve avuç içerisinde yuvarlanır.
Şekillendirilen bisküvili havuç topları, hindistan cevizine bulanır.
1 saat kadar buzdolabında dinlendirildikten sonra servise sunulur.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar
İlk yorum yazan siz olun!