Tuzlu Lokma nasıl yapılır?
Tuzlu lokma tarifi, kahvaltı sofraları için yapılabilecek, yağ çekmeyen, nefis bir hamur kızartması.

Tuzlu Lokma Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı yoğurt,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Tuz.
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Tuzlu Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?
Tuzlu lokmanın hamuru için gerekli olan yoğurt, yumurta, şeker ve tuz, derin bir kap içerisinde karıştırılır.
Üzerine un ile kabartma tozu eklenip güzelce karıştırılır.
Elde edilen hamurun üzeri örtülür ve buzdolabına kaldırılarak yarım saat kadar dinlendirilir.
Küçük derin bir tencereye sıvı yağ koyulup kızdırılır.
Dinlendirilen lokma hamurundan kaşık yardımı ile parçalar alınır ve bol yağ içerisine bırakılır.
Lokmalar alt üst çevrilerek eşit şekilde kızartılır.
Kızaran lokmalar servis tabağı üzerine çıkartılır ve hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir.
Hazırlanan tuzlu lokma, sıcak olarak servise sunulur.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar