BIST9.019,57 %-1.65
USD39.198%0,23
EURO44,5456 %-0.07
ALTIN4.148,96 %-0.55
Yemek

Tuzlu Lokma nasıl yapılır?

Tuzlu lokma tarifi, kahvaltı sofraları için yapılabilecek, yağ çekmeyen, nefis bir hamur kızartması.

Abone OlGoogle News
26 Şubat 2021 12:45

Tuzlu Lokma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

1 su bardağı yoğurt,

2 su bardağı un,

1 adet yumurta,

1 tatlı kaşığı kabartma tozu,

1 tatlı kaşığı toz şeker,

Tuz.

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Tuzlu Lokma Tarifi Nasıl Yapılır?

Tuzlu lokmanın hamuru için gerekli olan yoğurt, yumurta, şeker ve tuz, derin bir kap içerisinde karıştırılır.

Üzerine un ile kabartma tozu eklenip güzelce  karıştırılır.

Elde edilen hamurun üzeri örtülür ve buzdolabına kaldırılarak yarım saat kadar dinlendirilir.

Küçük derin bir tencereye sıvı yağ koyulup kızdırılır.

Dinlendirilen lokma hamurundan kaşık yardımı ile parçalar alınır ve bol yağ içerisine bırakılır.

Lokmalar alt üst çevrilerek eşit şekilde kızartılır.

Kızaran lokmalar servis tabağı üzerine çıkartılır ve hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir.

Hazırlanan tuzlu lokma, sıcak olarak servise sunulur.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar