Çikolatalı Ve Kakaolu Ekmek nasıl yapılır?
Çikolatalı Ve Kakaolu Ekmek nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Çikolatalı Ve Kakaolu Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
4 su bardağı un,
3 yemek kaşığı kakao,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 buçuk çay kaşığı tuz
50 gram yumuşak tereyağı,
1 paket instant maya (10 gram),
1 buçuk su bardağı ılık su (su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
1 buçuk çay bardağı damla çikolata.
Üzerine sürmek için;
Eritilmiş tereyağı
Çikolatalı Ve Kakaolu Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Çikolatalı ve kakaolu ekmek hamuru için gerekli olan 4 su bardağı un derin bir kap içerisine konulur.
Üzerine pudra şekeri, tuz, kakao, instant maya ve yumuşak tereyağı ilave edilir.
Azar azar ılık su ekleyerek güzelce yoğrulur ve hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamur hafif unlu tezgah üzerine çıkartılır ve üzerine 1 buçuk çay bardağı damla çikolata ilave edilir.
Üzerine azar azar un serperek güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan çikolatalı ve kakaolu ekmek hamuru 2 eşit parçaya bölünür ve yuvarlak beze yapılır.
Hazırlanan bezeler hafifçe yağlanan fırın tepsisine koyulur ve üzeri örtülerek mayalanması için 2 saat dinlendirilir.
Mayalanan ekmek hamurlarının üzerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürülür.
Çikolatalı ve kakaolu ekmek, hızlıca kabuk bağlaması için önceden ısıtılmış 220° fırında 10 dakika kadar pişirilir.
Süre sonunda fırın ısısı 190° ye düşürülür ve 20 dakika daha pişirilir.
Pişirilen ekmekler tel ızgara üzerinde soğutulur ve dilimlenerek servise sunulur.
Bu ölçüler ile 2 adet ekmek elde ettik.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar
İlk yorum yazan siz olun!