BIST11.311,31%0.69
USD42.695%0,22
EURO50,1592 %0.15
ALTIN5.902,25 %0.77
Yemek

El açması tadında Ispanaklı Çıtır Börek nasıl yapılır?

El açması tadında Ispanaklı Çıtır Börek nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Abone OlGoogle News
26 Şubat 2021 10:53

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

5 adet yufka.

İç harcı için;

1 kilo ıspanak,

2 adet orta boy soğan,

1 kase lor peyniri,

Pul biber,

1 buçuk tatlı kaşığı tuz.

Sosu için; 

3 yemek kaşığı dolusu nişasta,

3 yemek kaşığı dolusu un,

2 yemek kaşığı sirke,

2 su bardağı sıvı yağ (su bardağı ölçüsü: 200 ml.)

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Böreğin iç harcı için gerekli olan ıspanaklar ayıklanıp, çok küçük olmayacak şekilde doğranır.

Sirkeli su içerisinde 10 dakika kadar bekletilip, güzelce yıkanır ve suyu süzülür.

Soğanlar küçük küp şeklinde doğranır ve ıspanakların üzerine ilave edilir.

Daha sonra üzerine tuz eklenip, elle ovuşturulur ve suyu sıkılarak bir kap içerisine alınır.

Son olarak üzerine pul biber ile lor peyniri ilave edilip, güzelce karıştırılır ve ıspanaklı iç harcı hazır edilir (gerekirse biraz tuz ilave edebilirsiniz).

Sosu için gerekli olan sıvı yağ, un, nişasta ve sirke, derin bir kase içerisinde pürüzsüz hal alıncaya kadar karıştırılır.

1 adet yufka düz bir zemin üzerine serilir ve üzerine sos gezdirilip, fırça yardımı ile her yerine sürülür.

Soslanan yufka daha sonra eşit büyüklükte 4 üçgen parçaya ayrılır.

Yufkaların geniş kısımlarına iç harcından koyulur ve kenarları hafif içe doğru kapatılıp, rulo şeklinde sarılır.

Elde edilen ruloya U şekli verilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.

Bütün yufkalar aynı işlemlerden geçirilir.

Hazırlanan el açması tadında ıspanaklı çıtır börek üzerine, fırça yardımı ile kalan sostan sürülür.

Önceden ısıtılmış 175° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.

Fırından alınan börekler, sıcak sıcak servis edilir.

Not; Börekler sıcak yenildiğinde çıtır çıtır oluyor. Soğuyunca çıtırlığını biraz kaybedebilir.

Arzu ederseniz börekleri hazırlayıp, pişirmeden buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar