BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Yemek

Limonlu Kek: Limonlu Soslu Pamuk Kek nasıl yapılır?

Kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile çok beğeneceğiniz, bu nefis limon soslu kek tarifini mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Abone OlGoogle News
25 Şubat 2021 10:55

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

4 adet yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

1 adet rendelenmiş limon kabuğu,

1 adet limon suyu,

Yarım su bardağı ay çiçek yağı,

1 su bardağı yoğurt,

3 su bardağı un (kontrollü ekleyin, az gelirse ilave yapın),

1 paket vanilya (5 gram),

1 paket kabartma tozu (10 gram).

Limon sosu için;

Bir adet limonun suyu,

1 çay bardağı su,

2 yemek kaşığı toz şeker,

1 tatlı kaşığı nişasta.

Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Limon kekin hamuru için gerekli olan yumurta ile toz şeker, derin bir kap içerisinde çırpılır.

Üzerine un ile kabartma tozu haricindeki diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır.

Elde edilen karışıma, un ile kabartma tozu eklenip güzelce çırpılır (hamur katı olmayacak).

Hazırlanan kek hamuru, yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltılır.

Önceden ısıtılmış 180° fırında, kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.

Pişirilen kek fırından alınır ve ılındıktan sonra kalıptan çıkartılarak servis tabağına koyulur.

Limon sosu için gerekli olan malzemeler, tencereye alınıp karıştırılır.

Elde edilen karışım, ocağın üzerinde sürekli karıştırarak pişirilir.

Pişirilen limon sosu ocaktan alınır ve kekin üzerine dökülür.

Hazırlanan limonlu kek, soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Not; Kekin üzerine limon sosu dökmeseniz de olur, ama limon sosu çok güzel bir lezzet veriyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar