BIST9.722,09%0,80
USD32.5863%0.06
EURO35,0071%0.44
ALTIN2.421,75%-0.06
Yemek

Karışık Kızartma nasıl yapılır?

Karışık kızartma, kolay yapımı ve muhteşem lezzeti ile, küçük büyük herkesin çok sevdiği bir yemek. Üzerine dökülen nefis domates sosu ile lezzetini ikiye katlayan bu nefis karışık kızartma tarifini mutlaka deneyin.

Abone OlGoogle News
24 Şubat 2021 09:42

Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

3 adet patates,

2 adet kabak,

2 adet patlıcan,

2 adet havuç,

2 adet kırmızı biber,

4 adet yeşil biber.

Sos için;

4 adet domates,

2 diş sarımsak,

Tuz,

Pul biber,

Karabiber,

Zeytinyağı.

Kızartmak için;

Sıvı yağ.

Karışık Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

Karışık kızartma yapmak için gerekli olan sebzeler istenilen şekilde ve büyüklükte doğranır.

Daha sonra sırasıyla kızgın yağ içerisinde kızartılır.

Kızartılan sebzeler, fazla yağını süzmesi için, kağıt havlu serili bir tepsiye çıkartılır.

Sos için gerekli olan domateslerin kabukları soyulur ve sarımsaklarla birlikte rendelenir.

Üzerine 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilir ve ocağın üzerine alınıp, suyunu çekene kadar pişirilir.

Domatesler suyunu çekince üzerine baharatlar eklenip karıştırılır ve hazırlanan sos ocaktan alınır.

Kızartılan sebzeler, servis tabağına alınır ve üzerine domates sosu gezdirilir.

Hazırlanan karışık kızartma, hemen servis edilir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar