BIST9.486,56 %0.12
USD39.2831%-0,01
EURO44,8348 %-0.04
ALTIN4.192,53 %-0.14
Yemek

Evde Paça Çorbası nasıl yapılır?

Paça Çorbası nasıl yapılır? Püf noktası nelerdir?

Abone OlGoogle News
23 Şubat 2021 16:18

Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorbası için;

1 paket dana veya kuzu paçası,

100 gram kuşbaşı et,

1 tane kuru soğan,

1 tane defne yaprağı,

10 adet tane karabiber,

1 tatlı kaşığı tuz,

2 yemek kaşığı un,

4-5 diş sarımsak,

Sirke,

Limon.

Sosu için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 tatlı kaşığı pul biber,

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber.

Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Paça çorbasını yapmak için öncelikle paçalar güzelce yıkanıp, düdüklü tencereye koyulur.

Üzerine iki parçaya bölünmüş kuru soğan, defne yaprağı, et, karabiber, tuz ve 10 su bardağı su ilave edilir.

2 yemek kaşığı un soğuk suyla özenip, düdüklü tencereye eklenir.

Düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak, ocağın üzerine alınır ve yarım saat kadar pişirilir (pişirme miktarını, paçayı alırken kasaba sorun).

Süre sonunda düdüklü tencere ocaktan alınır ve havası çıktıktan sonra açılır.

Pişirilen paçalar suyun içerisinden çıkartılır ve kemikleri çıkartılıp, doğranarak tekrar tencereye ilave edilir.

Ardından paça çorbası, bir taşım daha kaynatılır.

Daha sonra üzerine arzuya göre sarımsak, sirke ve limon suyu ilave edilir (damak tadınıza göre ayarlayın).

Pişirilen paça çorbası ocaktan alınır ve sıcak sıcak kaselere doldurulur.

Kaselerin üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirilerek, servise sunulur.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar