BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Yemek

Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?

Zeytinyağlı taze fasulye, hem lezzetli, hem hafif, hem de pratik olduğu için, yaz aylarının en çok tercih edilen yemekleri arasında yer alıyor. Soğuk yendiği için bir gün öncesinden hazırlanabilir. Peki nasıl yapılır? İşte haberimizde...

Abone OlGoogle News
23 Şubat 2021 10:23

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

500 gram fasulye,

1 çay bardağı zeytinyağı,

2 adet kuru soğan,

3 adet domates,

1 su bardağı su,

Tuz.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı taze fasulye yapmak için gerekli olan fasulyeler ayıklanıp arzuya göre kesilir ve güzelce yıkanıp suyu süzülür.

Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı konulur ve yemeklik olarak doğranmış soğanlar ilave edilerek kavrulur.

Kavrulan soğanların üzerine fasulyeler ilave edilip karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak 6-7 dakika kadar kavrulur.

Daha sonra kabuğu soyulup doğranmış domatesler eklenip karıştırılır.

Üzerine 1 su bardağı su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Ocaktan almadan önce pişirilen zeytinyağlı taze fasulye üzerine tuz ile kalan zeytinyağı eklenip karıştırılır ve 1-2 dakika sonra ocaktan alınır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar