BIST1.531,05%7.4325
USD7.4481%1.22
EURO8,9903%1.02
ALTIN410,65%0.12
Akit HaberYemekKahvaltıların vazgeçilmezi Sodalı Pişi nasıl yapılır?
Yemek

Kahvaltıların vazgeçilmezi Sodalı Pişi nasıl yapılır?

Sabah kahvaltısına, puf puf kabarmış yumuşacık bir hamur kızartması yapmak istiyorsanız, sodalı pişi tarifini mutlaka deneyin. Kolay yapımı ve lezzeti ile sıkça yapmak isteyeceksiniz. Sodalı Pişi nasıl yapılır?

Abone OlGoogle News
23 Şubat 2021 10:19

Sodalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

2 su bardağı yoğurt,

1 su bardağı su,

1 adet yumurta,

1 paket kabartma tozu (10 gram),

1 çay kaşığı karbonat (soda),

1 çay kaşığı toz şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

3 yemek kaşığı sıvı yağ,

Aldığı kadar un.

Kızartmak için;

Sıvı yağ.

Sodalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

Sodalı pişi hamuru için gerekli olan un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisinde karıştırılır.

Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilip, güzelce yoğrulur.

Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Yoğrulan hamur iki eşit parçaya ayrılarak beze yapılır.

Bezelerden ilki merdane yardımı ile, hafif unlanarak 1 cm. e yakın kalınlıkta olacak şekilde açılır.

Açılan hamur bardak veya arzu edilen bir kalıp ile kesilir.

Kesilen hamurlar kızgın yağ içerisinde orta ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilir.

Pişirilen sodalı pişi, servis tabağı üzerine çıkartılır ve sıcak olarak servise sunulur.

Not; Hamurun hepsini kullanmayacaksanız, hava almayan bir kap içerisine koyup, ertesi gün kullanabilirsiniz. Lezzetinde hiç bir değişiklik olmuyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar