BIST9.798,04%0,78
USD32.5172%-0.15
EURO34,9416%0.25
ALTIN2.434,10%0.45
Yemek

Zeytinyağlı kuru fasulye nasıl yapılır?

Zeytinyağlı kuru fasulye nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 15:42

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı kuru fasülye,

1 kuru soğan,

1 çorba kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı biber salçası,

Zeytinyağı,

Tuz,

2 tane kesme şeker.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı kuru fasulye yapmak için 2 su bardağı kuru fasulye, akşamdan bir kaseye konulur.

Üzerilerine kaynar su dökülüp, 1 gece bekletilir.

Ertesi gün fasulyelerin suyu süzülür ve tekrar üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenip, hafif diri kalacak şekilde haşlanır.

Haşlanan fasulyeler, daha sonra süzgeç içerisine alınarak süzülür.

Yemeğin yapılacağı tencereye, küp küp doğranmış soğan ile zeytinyağı koyulup, sotelenir (isteğe bağlı olarak sivri biber de ekleyebilirsiniz).

Sotelenen soğanların üzerine salça, kesme şeker ve tuz ilave edilip biraz kavrulur.

Daha sonra haşlanmış kuru fasulyeler ilave edilir.

Son olarak fasulyelerin üzerini örtecek kadar kaynar su eklenip, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Hazırlanan zeytinyağlı kuru fasulye, sıcak veya ılık olarak servis edilir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar