BIST9.645,02%-0,50
USD32.5579%0.11
EURO34,8872%0.71
ALTIN2.435,76%0.12
Yemek

Tavuklu mini hamburger nasıl yapılır?

Tavuklu mini hamburger nasıl yapılır? Malzemeler nelerdir? İşte tarifi...

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 15:27

Tavuklu Mini Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Sandviç ekmeği için;

1 su bardağı süt,

1 su bardağı su,

Yarım su bardağı ay çiçek yağı,

2 yemek kaşığı maya,

1 tatlı kaşığı tuz,

3 yemek kaşığı toz şeker,

Aldığı kadar un.

Köftesi için;

500 gram tavuk kıyması,

1 adet soğan (rendelenmiş),

4 yemek kaşığı ekmek kırığı,

3 diş sarımsak,

1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,

Tuz,

Karabiber.

Kızartmak için;

Az sıvı yağ.

Hamburgeri hazırlamak için;

Ketçap,

Mayonez,

Domates,

Soğan,

Kornişon turşu,

Marul.

Yapılışı;

Tavuklu mini hamburger hamuru için gerekli olan su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisinde karıştırılır ve mayanın aktifleşmesi için bekletilir.

Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, tuz ve azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur.

Yoğrulan hamurun üzeri streç film ile örtülür ve mayalanması için bekletilir.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.

Yuvarlanan hamurlar fırın tepsisine dizilir ve tepsi mayası için yarım saat kadar bekletilir.

Tepside mayalanan ekmek hamurlarının üzerine, fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür.

Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir ve pişirilen hamburger ekmekleri fırından alınır.

Köfte harcı için gerekli olan tavuk kıyması, karıştırma kabına koyulur.

Üzerine rendelenmiş soğan, ekmek kırığı, sarımsak, karabiber ve tuz ilave edilip, iyice özleşene kadar yoğrulur.

Elde edilen tavuklu köfte harcı, tezgah üzerine eşit kalınlıkta yayılır.

Köfte harcı, yuvarlak ve küçük bir kalıp yardımı ile, sandviç ekmeklerinin ebatında kesilir.

Tavaya az sıvı yağ koyulup kızdırılır ve hazırlanan köfteler altlı üstlü çevrilerek pişirilir.

Hamburger ekmeği ikiye kesilir ve alt parçasının üzerine köfte koyulur.

Köftenin üzerine ketçap ile mayonez sıkılır ve domates, soğan, turşu ve marul koyulur.

Üzerine ekmeğin üst parçası kapatılır ve tavuklu mini hamburger hazır hale getirilir.

Bütün hamburgerler bu şekilde hazırlanarak servise sunulur.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar