BIST9.716,77%-0,05
USD32.5593%0.07
EURO34,9528%-0.06
ALTIN2.441,85%0.23
Yemek

Domates Çorbası tarifi: En lezzetli ve pratik domates çorbası

Domates çorbası yazın kıpkırmızı domateslerini değerlendirecek en lezzetli ve en mis kokulu çorba tarifidir. Farklı domates çorbası tarifleri sayesinde her damak zevkine uygun domates çorbası tariflerini burada bulabilirsiniz. Kremalı domates çorbası tarifi, fesleğenli domates çorbası tarifi! İşte hem farklı hem lezzetli domates çorbası tarifleri!

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 13:43

FIRINDA KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Domates çorbası tarifleri arasında en temel olanı yalnızca domatesten yapılan çorbadır. Bu tarife farklı bir hava katmak için ve domatesin lezzetini arttırmak için domatesleri közleyeceğiz. Hem de fırında! Bu şekilde hem daha lezzetli hem de daha farklı bir domates çorbası tarifi olacak! İşte fırında közlenmiş domates çorbası!Malzemeler:

  • 5 adet orta boy domates
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber

4 su bardağı su

Hazırlanışı:

  • Fırında közlenmiş domates çorbası için öncelikle domatesleri közleyeceğiz. Bunun için fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerine domatesleri ikiye bölüp dizelim ve yanlarına da ikiye kestiğimiz biberleri ekleyelim. Sarımsakları soyalım ve domateslerin üstlerine batıralım. Ve kuru soğanları da soyup halka halka doğrayıp tepsinin mümkünse domateslerin üzerine dizelim. Bir kenarda tuzu, şekeri, kekiği ve karabiberi de karıştırıp tepsinin üzerinden serpin. Önceden fırını 180 derecede ısıtalım ve domatesleri yaklaşık yarım saat pişirelim.
  • Domatesler közlendikten sonra bir kenara soğumaya alalım. Soğuduktan sonra közlenen domates ve biberlerin kabuklarını soyalım.
  • Çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağı alalım ve unu kısık ateşte kavuralım. Rengi dönünceye kadar ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Kısık ateşte kavurduğumuz unların üzerine közlediğimiz sebzeleri ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  • Sebzeleri unla iyice karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyelim. Bir kere de suyla karıştırdıktan sonra kapağını kapatalım ve pişirmeye bırakalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve blenderdan geçirelim. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam edelim. Çorba kıvamı alana kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Suyunu ayarladıktan sonra en son baharatları ve sütü ekleyebilirsiniz. Son olarak 5 dakika daha pişirdikten sonra çorba servise hazır. Afiyet olsun!

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar