BIST9.486,56 %0.12
USD39.228%-0,13
EURO44,6908 %-0.59
ALTIN4.177,02 %-1.41
Yemek

En hafif, pratik ve lezzetli zeytinyağlı yemek türleri nelerdir?

Türk mutfağında özellikle de Ege Bölgesi'nde zeytinyağlı yemeklerin yeri başkadır. Gerek ana yemek gerekse de yemeklerin yanına hafif bir lezzet olması için sofralarda zeytinyağlı çok tercih edilir. Bu yazımızda sizler için en lezzetli, en pratik ve en farklı zeytinyağlı tarifleri sizler için derledik.

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 12:50

Zeytinyağlı yemek tarifleri hem en hafif hem de en lezzetli yemek tarifleridir. Özellikle Ege Bölgesi'nden ülkemize yayılmış onlarca lezzetli zeytinyağlı yemek türleri vardır. Yaz kış her sebzeyi zeytinyağlı yemeklerle değerlendirebilir, sofralara renk katabilirsiniz. Zeytinyağlı yemekler lezzetli olduğu kadar sağlıklıdır da! İşte sizler için seçtiğimiz ve derlediğimiz birbirinden pratik, lezzetli ve hafif zeytinyağlı yemek türleri!

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ

 Kış aylarının en lezzetli ve en çok tüketilen sebzesi hiç kuşkusuz pırasadır. Soğan ailesinin en lezzetli üyesi pırasadan birçok yemek yapılır. Aralarında en hafif ve en lezzetli olanı da Portakallı Zeytinyağlı Pırasa yemeğidir.

Zeytinyağlı yemek tarifleri hem en hafif hem de en lezzetli yemek tarifleridir. Özellikle Ege Bölgesi'nden ülkemize yayılmış onlarca lezzetli zeytinyağlı yemek türleri vardır. Yaz kış her sebzeyi zeytinyağlı yemeklerle değerlendirebilir, sofralara renk katabilirsiniz. Zeytinyağlı yemekler lezzetli olduğu kadar sağlıklıdır da! İşte sizler için seçtiğimiz ve derlediğimiz birbirinden pratik, lezzetli ve hafif zeytinyağlı yemek türleri!

Malzemeler:

7-8 adet pırasa

8-9 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet havuç

1 adet kuru soğan

1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Karabiber

Yarım çay bardağı pirinç

Arzuya göre yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Zeytinyağını tavaya alalım ve yemeklik doğradığımız soğanı soyup yarım ay şekilde doğradığımız havucu da yağın içine alalım. 5-10 dakika kadar soteleyelim.

Yıkanmış ve doğranmış pırasayı da havuçların içine koyup hep birlikte kavuralım.

Üzerini hafif geçinceye kadar su ve portakal suyunu da katıp kaynamaya bırakalım.

10 dakika kaynattıktan sonra pirinci ve diğer malzemeleri de katıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun!

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!