BIST9.915,62%2,05
USD32.4843%-0.16
EURO34,7840%-0.54
ALTIN2.440,24%0.16
Yemek

Adıyaman'ın vazgeçilmez lezzeti: Abuzer kebabı

Güneydoğu'nun zengin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Adıyaman'ın yöresel tatlarından "Abuzer kebabı" yıllardır sofraları süslüyor.

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 11:33

Abuzer kebabı tarifi Nasıl yapılır?

  • Domatesleri yuvarlak şeklinde dilimleyin ve yuvarlak fırın tepsisinin çevresine dizin.
  • Üzerine küçük boy soğanları bütün halinde domateslerin üzerine ekleyin.
  • Sarımsakları da aynı şekilde soyarak soğanların yanına koyun.
  • Ardından kıymayı domateslerden kalan boşluklara tepsinin tabanına yerleştirin.
  • Üzerine sivri biberleri de uzun uzun ekledikten sonra tuzu ilave edin.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişen kebabı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar