BIST9.019,57 %-1.65
USD39.2141%0,04
EURO44,5456 %-0.07
ALTIN4.148,96 %-0.55
Yemek

Adıyaman'ın vazgeçilmez lezzeti: Abuzer kebabı

Güneydoğu'nun zengin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Adıyaman'ın yöresel tatlarından "Abuzer kebabı" yıllardır sofraları süslüyor.

Abone OlGoogle News
22 Şubat 2021 11:33

Abuzer kebabı tarifi Nasıl yapılır?

  • Domatesleri yuvarlak şeklinde dilimleyin ve yuvarlak fırın tepsisinin çevresine dizin.
  • Üzerine küçük boy soğanları bütün halinde domateslerin üzerine ekleyin.
  • Sarımsakları da aynı şekilde soyarak soğanların yanına koyun.
  • Ardından kıymayı domateslerden kalan boşluklara tepsinin tabanına yerleştirin.
  • Üzerine sivri biberleri de uzun uzun ekledikten sonra tuzu ilave edin.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişen kebabı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar
Bu habere henüz yorum yapılmadı.
İlk yorum yazan siz olun!