Adıyaman'ın vazgeçilmez lezzeti: Abuzer kebabı
Güneydoğu'nun zengin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Adıyaman'ın yöresel tatlarından "Abuzer kebabı" yıllardır sofraları süslüyor.
22 Şubat 2021 11:33
Abuzer kebabı tarifi Nasıl yapılır?
- Domatesleri yuvarlak şeklinde dilimleyin ve yuvarlak fırın tepsisinin çevresine dizin.
- Üzerine küçük boy soğanları bütün halinde domateslerin üzerine ekleyin.
- Sarımsakları da aynı şekilde soyarak soğanların yanına koyun.
- Ardından kıymayı domateslerden kalan boşluklara tepsinin tabanına yerleştirin.
- Üzerine sivri biberleri de uzun uzun ekledikten sonra tuzu ilave edin.
- 180 derece fırında 30 dakika pişen kebabı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
0 Yorumlar
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar