BIST9.705,86%-0,17
USD32.4931%-0.23
EURO34,9049%0.14
ALTIN2.440,21%0.70
Yemek

Kıtır kabak tatlısı tarifi | Kireçte kabak tatlısı

Farklı bir kabak tatlısı tarifi arayanlar internette 'kıtır kabak tatlısı' tarifini araştırıyor. Peki, kıtır kabak tatlısı için hangi malzemeler gerekli?

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 16:16

Malzemeler:

1 kilo bal kabağı

5 su bardağı su

5 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

Kireçli su için: 300 gram sönmemiş kireç 3 litre su

Kıtır kabak tatlısı nasıl yapılır? Sönmemiş kireci nalburlardan temin edebilirsiniz. Kireci bir leğene alın ve üzerine suyu ekleyin. Kireç erirken dikkatli olun. Su ısınıyor ve kireç sıçramalara yol açıyor. Suyu kesinlikle hareket ettirmeden 3-4 saat bekletin. Leğenini üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşuyor. Bu tabaka oluşmuşsa su hazırdır. Söz konusu tabakayı alıp atın.

Dibe çöken kireci bulandırmadan duru suyu kullanmanız gerekiyor. Kabakları uzun ince şekilde kesin. Kabakları duru kireçli su ve kabakları birleştirin. Kabın üzerini kapayın ve 24 saat bekleyin.

24 saatin sonunda kabakları sudan çıkartın ve 4-5 kez suyla yıkayın. Sonrasında temiz suya kabakları yatırın. Bu esnada su ve şekeri ocağa alıp kaynatmaya bırakın. Şerbet koyulaşınca limon tuzunu ekleyin. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.

Şerbet ılınınca suyunu süzdüğünüz kabakları tencereye atın. Ocağın altını açın. Yaklaşık iki saat boyunca ara ara karıştırarak tatlınızı pişirin. Afiyet olsun.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar