BIST9.716,77%-0,05
USD32.571%0.10
EURO34,9438%-0.08
ALTIN2.444,72%0.35
Yemek

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Birçok kişi “Karpuz reçeli püf noktası” , “Karpuz reçeli nasıl yapılır?” , “Karpuz kabuğu reçeli için gerekli malzemeler” konularını inceliyor. İşte, leziz karpuz kabuğu reçeli tarifi.

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 16:13

 Malzemeler:

2 dilim karpuz kabuğu

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

2 yemek kaşığı limon suyu

Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır?

 Reçeli hazırlamak için işe kabuklarını güzelce yıkayarak başlayın. Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin. Ardından kabukları küp küp doğrayın. Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

Reçeli hazırlamak için işe kabuklarını güzelce yıkayarak başlayın. Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin. Ardından kabukları küp küp doğrayın. Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

Yumuşayan kabukları ayrı bir tencereye alın. Kabukların üzerine şekeri ilave edin. Arzu ederseniz bu aşamada tencereye 7-8 adet karanfil ilave edebilirsiniz. 35-40 dakika kabuklar renk değiştirene kadar reçeli kısık ateşte pişirin. Arzu ettiğiniz renge ulaşınca tencereye limon suyunu ekleyin. 5 dakika sonra ocağı kapatın ve reçeli ılımaya bırakın. Ilınan reçeli kavanozlara bölüştürüp kapağını sıkıca kapatın. Şimdiden kolay gelsin.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar