BIST9.722,09%0,80
USD32.5609%0.02
EURO34,8735%0.03
ALTIN2.430,58%0.02
Yemek

Evde kefir nasıl yapılır?

Son dönemde pek çok marka çeşitli aromalarla kefir satmaya başladı. Ancak kefiri evde aynı yoğurt mayalar gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan kefir mayası ve süt. Ev yapımı kefir hazırlamak isteyenler internette “Evde kefir yapılır mı?” , “Ev yapımı kefir için gerekli malzemeler” , “Denenmiş kefir tarifi” konusunu araştırıyor. İşte, ev yapımı kefir tarifi.

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 16:11

 Malzemeler:

1 litre süt

1 yemek kaşığı kefir mayası

Evde kefir nasıl yapılır?

Kefir mayalamak için ihtiyacınız olan biraz süt biraz maya. Bu tarif denedikten sonra bir daha hazır kefir almak istemeyeceksiniz. Öncelikle bir litre sütü güzelce kaynatın ve üzerinde oluşan köpükleri alın.

Ardından sütü soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen sütü cam bir kavanoza boşaltın. Sütün içerisine bir kaşık kefir mayasını döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Kefir kavanozunu bir bez ile iyice sarıp karanlık bir yerde 1 gün boyunca bekletin. Kavanozun kapağını açtıktan sonra kefiri bez süzgeçle süzüp şişelere doldurabilirsiniz. Bu arada kefir mayalarken kesinle metal kaşık, kepçe, süzgeç kullanmamalısınız. Afiyet olsun.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar