BIST9.774,73%0,54
USD32.5645%-0.01
EURO34,9937%0.40
ALTIN2.430,83%0.32
Yemek

Kabaklı pilav nasıl yapılır? Kabaklı pilav tarifi

Akşam sofranızı renklendirecek şahane bir pilav tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, kabaklı pilav tarifi...

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 16:06

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

3,5 su bardağı sıcak su

2 adet taze soğan

3 adet kabak

Tuz

Tereyağı

Pirinçleri tuzlu limonlu suda en az yarım saat bekletin.

Kabakları küp küp doğrayın ve tereyağında kavurun.

Kabakların ardından taze soğanları da tencereye alın.

Ardından tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin..

Kabaklar suyunu çekince pirinçleri ekleyin.

Baharatları ve suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.

Pilav piştikten sonra kapağın altına peçete yerleştirin.

Servis aşamasında pilavınızı dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar