Kabaklı pilav nasıl yapılır? Kabaklı pilav tarifi
Akşam sofranızı renklendirecek şahane bir pilav tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, kabaklı pilav tarifi...
20 Şubat 2021 16:06
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı sıcak su
2 adet taze soğan
3 adet kabak
Tuz
Tereyağı
Pirinçleri tuzlu limonlu suda en az yarım saat bekletin.
Kabakları küp küp doğrayın ve tereyağında kavurun.
Kabakların ardından taze soğanları da tencereye alın.
Ardından tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin..
Kabaklar suyunu çekince pirinçleri ekleyin.
Baharatları ve suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
Pilav piştikten sonra kapağın altına peçete yerleştirin.
Servis aşamasında pilavınızı dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar