BIST9.884,62%1,73
USD32.4706%-0.21
EURO34,7133%-0.74
ALTIN2.436,18%0.00
Yemek

Patlıcanlı pilav nasıl yapılır? Patlıcanlı pilav tarifi

Patlıcanın yakışmadığı yemek yoktur herhalde... Bu lezzetli sebze ile daha önce hiç pilav yapmayı düşündünüz mü? İşte, merak ettiğiniz "Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 15:49

Patlıcanın yakışmadığı yemek yoktur herhalde... Bu lezzetli sebze ile daha önce hiç pilav yapmayı düşündünüz mü? İşte, merak ettiğiniz "Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?" sorusunun cevabı.

Patlıcanlı pilav nasıl yapılır?

Malzemeler:

2 adet patlıcan

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı sıcak su

1 adet soğan

1 adet domates

1 çay bardağı dolmalık fıstık

Sıvıyağ

Tereyağı

Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı soyun. Ardından patlıcanları küp küp doğrayın.

Patlıcanları tuzlu suda 20-25 dakika bekletin.

Sıvıyağı kızdırın. Patlıcanları kurutup kızartın.

Tencereye tereyağı alın.

Yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.

Ardından tencereye dolmalık fıstıkları ekleyin.

Fıstıkları kavurduktan sonra güzelce yıkayıp süzdüğünüz pirinci tencereye alın.

Baharatları, rende dometesi ve kızaran patlıcanları tencereye alın.

Son olarak tencereye sıcak suyu ekleyip, ocağın altını kısın.

Pilav piştikten sonra kapağın altına peçete örtüp demlenmeye bırakın.

Servis aşamasında pilavınızı dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar