İmsak:
Güneş:
Öğle:
İkindi:
Akşam:
Yatsı:
Yemek Tarifleri

KARAVU ŞERBETİ

Ramazan ve yaz aylarının eşsiz lezzetlerinden birisi Karavu Şerbeti

Abone OlGoogle News
09 Mayıs 2021 18:52

KARAVU ŞERBETİ 

MALZEMELER:

1 kg kızılcık

1 adet limon

4 su bardağı su

1.5 su bardağı toz şeker

 

HAZIRLANIŞI:

Kızılcıkları bol su ile yıkayın ve suyu süzün.

Yıkanan kızılcıkları tencerenin içerisine alın. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin.

Orta ateşte şerbet kaynayana kadar pişirin.

Ara sıra kızılcıkların yumuşaklığını kontrol edin. Ezilecek kıvama geldiğinde tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kızılcıkları tülbentten veya süzgeçten geçirin.

Ardından tekrar tencereye alın. Üzerine limon ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatın.

Kaynayan şerbeti soğutmadan cam kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.

Kavanozları ters çevirerek havasını alın. Şerbet oda sıcaklığına geldiğinde, buzdolabına kaldırın.

Karavu şerbetini buz ekleyerek servis edebilirsiniz.

Yorum Yazın