İmsak:
Güneş:
Öğle:
İkindi:
Akşam:
Yatsı:
Yemek Tarifleri

Ramazan'ın 27. günü iftar menü tavsiyesi

Ramazan'da lezzet dolu bir iftar menüsü hazırlamak için aradığınız iftar menüsünü sizler için derledik. Hem pratik hem de sağlıklı lezzetlerin bir araya geldiği bu menü ile eşsiz bir iftar sofrası düzenleyebilirsiniz. Kolay iftar menüsü arayanlar için en ideal seçeneklerden biri olan bu tarifler sayesinde sevdiklerinizle güzel bir iftar sofrasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Abone OlGoogle News
09 Mayıs 2021 13:55

KREMALI MANTAR ÇORBASI 

MALZEMELER:

500 g kültür mantarı

2 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı su

200 ml krema

Tuz

Karabiber

Üzeri için :

Dereotu

 

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. Ardından mantarları iri formda doğrayarak tereyağında 3-4 dakika soteleyin.

İnce ince ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.

Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.

Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.

Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Üzerini ince ince kıydığınız dereotu ve maydanoz ile süsleyin

 

PİLAVLI KARNIYARIK 

MALZEMELER:

Karnıyarık İçin:

200 gr kıyma

4 kemer patlıcan

2 çarliston biber

1.5 su bardağı su

1 soğan

2 diş sarımsak

1 domates

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri

1 kırmızı biber

Tuz

Karabiber

Kızartmak için:

Ayçiçek yağı

Üzeri için:

1 adet domates

Pirinç Pilavı İçin:

1.5 su bardağı su

1 su bardağı pirinç

20 gram tereyağı

Tuz

 

HAZIRLANIŞI:

Karnıyarık için, patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve ortalarını bıçakla yarın. Üzerini tuzlayarak 10 dakika kenarda bekletin.

Ardından patlıcanları sudan geçirin ve kurutun. Kızgın yağda ortadan ikiye ayrılmış patlıcanları kızartın ve bir tabağa alın.

İç harcı için, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bir tavada pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşmeye başladığında üzerine doğranmış domates, biber, salça, kıyma ve 1.5 su bardağı suyu ilave ederek karıştırın.

Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

Ardından iç harcın suyunu süzün ve içerisine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.

Patlıcanları fırın tepsisine dizdikten sonra, içlerini kıymalı harç ile doldurun ve üzerine domates dilimleri yerleştirin. Ardından 180 derecede fırına verip 10 dakika pişirin.

Patlıcanların iç harcını pişirirken pirinç pilavına başlayabilirsiniz. Pilav için, pirinçleri yıkayıp süzün ve bir tava içerisine alarak tereyağında kavurun.

Pirinçler kavrulmaya başladığında içerisine 1.5 su bardağı suyu ve tuzu ilave ederek yüksek ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında tavanın kapağını aralık olacak şekilde kapatın ve kısık ateşte pişirin. 

Pilavlı karnıyarık yemeğini, cacık veya naneli ayran ile birlikte servis edebilirsiniz.

 

CACIK  

MALZEMELER:

1 salatalık

3 diş sarımsak

1 kase yoğurt

1 sap taze nane

1 sap dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1.5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kuru nane

 

HAZIRLANIŞI:

Salatalıkların içini alıp küçük şekilde doğrayın.

Dereotu, nane ve sarımsakları da ince ince doğrayarak kaba ekleyin.

Tuz, zeytinyağı ve kuru naneyi de ekleyerek karıştırın.

Sulu bir kıvam alması için, salatalıkların içini almanız gerekir.

 

İNCİR UYUTMASI 

MALZEMELER:

14-15 adet kuru incir

1 litre süt

 

HAZIRLANIŞI:

İncirleri 10 dk kaynar suda bekletin. Daha sonra sudan alın baş kısımlarını kesin.

Kaynamış biraz soğumuş sütten bir kepçe ekleyip blenderla çekin süte parmağınızı batırdığınızda hafif yakması gerekir.

Daha sonra çektiğiniz incirlere tencereden bir miktar süt ekleyin karıştırın.

Ve incir karışımını tekrar karıştırarak tencereye ekleyin. Kaselere boşaltın üzerine fırın tepsisi ve bir sofra bezi örtüp yaklaşık 2-3 saat bekletin.

Muhallebi kıvamına gelecektir.

Yorum Yazın