İmsak:
Güneş:
Öğle:
İkindi:
Akşam:
Yatsı:
Yemek Tarifleri

ERİK ŞERBETİ

Ramazan ve yaz aylarının eşsiz lezzetlerinden birisi Erik Şerbeti

Abone OlGoogle News
08 Mayıs 2021 17:25

ERİK ŞERBETİ 

 

MALZEMELER:

4 su bardağı su    

5 karanfil    

1 su bardağı toz şeker    

1 çubuk tarçın    

250 g kımızı erik

 

 HAZIRLANIŞI:

Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca toz şeker, karanfil ve tarçını ekleyin. Şeker eriyince iri doğradığınız erikleri ilave edin. Kapağını kapatıp ocaktan alın. Kapağı hiç açmadan su soğuyana kadar bekleyin. Bu süreçte erikler kendiliğinden pişecektir. Soğuduktan sonra ince bir süzgeçte süzün ve cam bir sürahiye alarak soğuk servis yapın.

AFİYET OLSUN....

Yorum Yazın