İmsak:
Güneş:
Öğle:
İkindi:
Akşam:
Yatsı:
Yemek Tarifleri

Ramazan'ın 26. günü iftar menü tavsiyesi

Ramazan'da lezzet dolu bir iftar menüsü hazırlamak için aradığınız iftar menüsünü sizler için derledik. Hem pratik hem de sağlıklı lezzetlerin bir araya geldiği bu menü ile eşsiz bir iftar sofrası düzenleyebilirsiniz. Kolay iftar menüsü arayanlar için en ideal seçeneklerden biri olan bu tarifler sayesinde sevdiklerinizle güzel bir iftar sofrasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Abone OlGoogle News
08 Mayıs 2021 14:54

SARI MERCİMEKLİ SEBZE ÇORBASI  

MALZEMELER:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan (İnce doğranmış)

1 adet patates (Küp doğranmış)

250 g beyaz lahana (İnce kıyılmış)

1 adet havuç (Küp doğranmış)

1 dal kereviz sapı

1 kahve fincanı sarı mercimek

10 su bardağı su

Tuz, karabiber

1 çay kaşığı zerdeçal

2-3 dal taze kişniş (Veya maydanoz)

 

HAZIRLANIŞI:

Soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Doğranmış patatesi, kıyılmış lahanayı, havucu ve kereviz sapını ekleyin. 3-4 dakika daha kavurun. Sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve zerdeçalı ekleyin. Çorbanın suyu kaynayınca sarı mercimekleri ilave edin. Orta ateşte, 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış maydanozu ekleyip servis yapın.

 

KÜŞLEME 

MALZEMELER:

600 gram kuzu küşleme

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 küçük soğanın suyu

Karabiber

Tuz

 

HAZIRLANIŞI:

Kuzu küşlemeyi iri parçalar halinde doğrayın ve geniş bir kaba yerleştirin.

Marine sosu için; Yoğurt, domates salçası, bal, zeytinyağı, soğan suyu, karabiber ve tuz ekleyerek çırpın.

Hazırladığınız sosu etin üzerinde gezdirin. Elinizle eti harmanlayarak her tarafına sos gelmesini sağlayın.

Etin üzerini streç film ile hava almayacak şekilde örtün.

Eti buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Tavayı ocağa alarak iyice ısıtın. Etleri önlü arkalı olarak pişirin.

Dilerseniz, hazırladığınız etleri mangalda da pişirebilirsiniz.

 

 

SİYEZ BULGURU PİLAVI 

MALZEMELER:

2 su bardağı siyez bulguru

12 adet arpacık soğanı

2 diş sarımsak

1 avuç çam fıstığı

3.5 su bardağı et suyu

5 sap taze soğan

12 adet küçük domates

1 avuç maydanoz

1 tutam tuz

Zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI:

Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun. Sarımsakları soyup doğrayın, tavaya koyun.

Arpacık soğanların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Hafif cızırtılar gelmeye başlayınca çam fıstığını ekleyin ve kavurun.

Çam fıstıkları hafif kahverengileşince önceden sıcak suda dinlendirilip durulanmış Siyez bulgurunu ekleyin. İyice kavurun.

3,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru suyunu çekmeye bırakın.

Küçük domatesleri ortadan ikiye bölün. Taze soğanları da irice parçalara bölün. Maydanoz yapraklarını da ince ince doğrayın.

Pilav suyunu çekince doğranmış maydanozu serpin ve domatesleri yerleştirin. Soğanları serpiştirin. Tuz ekleyin.

Ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.

 

HAVUÇLU MOR LAHANA SALATASI  

MALZEMLER:

Yarım mor lahana (kırmızı lahana)

2 adet havuç

Yarım demet maydanoz

Limon

Tuz

Zeytinyağı

 

HAZIRLANIŞI:

Havuçları soyup, rendeleyin. Mor lahanayı ince ince kıyıp havuçlara ilave edin.

Maydanozları da ince ince kıyıp lahanayla havuçlara ekleyin. Limonu, tuzunu ve yağı koyup karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.

 

İNCİR TATLISI 

MALZEMELER:

400 gr kuru incir

1.5 su bardağı ceviz içi

1.5 su bardağı su

 

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin. Üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin ve bir tencereye alıp kaynatın.

Suyu çekip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin. Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin.

İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin. 175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu çekene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

Yorum Yazın