İmsak:
Güneş:
Öğle:
İkindi:
Akşam:
Yatsı:
Yemek Tarifleri

HİBİSKUS ŞERBETİ

Osmanlı sarayından lezzetli şerbet tarifi...

Abone OlGoogle News
03 Mayıs 2021 17:57

HİBİSKUS ŞERBETİ

MALZEMELER:

2 lt (8 su bardağı) ılık su,

3 yemek kaşığı hibiskus,

1 tatlı kaşığı karanfil,

1 çubuk tarçın,

1/2 limon,

3/4 su bardağı şeker.

 

HAZIRLANIŞI:

Su, hibiskus, tarçın, karanfil ve limonu (bütün olarak) derin bir tencereye alın,

Kaynamaya başladıktan sonra 20 dk kısık ateşte kendi halinde kaynatın,

Ateşten alıp tülbentle süzün,

Şekerini ekleyip (şeker miktarını tadına bakarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz) eriyene kadar karıştırın,

Oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldırın,

Soğuk servis edin.

Yorum Yazın