Nane Limon Şerbeti
Yüzlerce çeşidi olan şerbet, modern içeceklerin keşfinden önce, özellikle Doğu medeniyetlerinde sıcak yaz mevsimlerinde ferahlatıcı olarak yüzlerce yıl içilmişti. Osmanlı Saray Mutfağın Osmanlı Şerbetleri Batı medeniyetlerine ise Osmanlı İmparatorluğu döneminde ulaştı. Bu nadide lezzetlerden bir tanesi Nane Limon Şerbeti...
Malzemeler
1, 5 lt su
1 su bardağı şeker (Tadını artırıp eksiltebilirsiniz damak tadınıza göre)
1 demet taze nane
2 adet limon
HAZIRLANIŞI:
Şeker ve su kaynatılır altı kapanır. Limon kabukları rendelenir. Suyu sıkılır, naneler yıkanır, el ile parçalanır. Limon suyu rendesi ve naneler suya atılır. Kapak kapatılıp 1 saat dinlendirilir. Kapak açılıp 4-5 saat daha dinlendirilir ince bi tülbentle süzülür. Dolaba kaldırılır buz ile servis edilir.
Yorum Yazın