İmsak:
Güneş:
Öğle:
İkindi:
Akşam:
Yatsı:
Yemek Tarifleri

Ramazan'ın 13. günü iftar menüsü

Ramazan'da lezzet dolu bir iftar menüsü hazırlamak için aradığınız iftar menüsünü sizler için derledik. Hem pratik hem de sağlıklı lezzetlerin bir araya geldiği bu menü ile eşsiz bir iftar sofrası düzenleyebilirsiniz. Kolay iftar menüsü arayanlar için en ideal seçeneklerden biri olan bu tarifler sayesinde sevdiklerinizle güzel bir iftar sofrasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Abone OlGoogle News
25 Nisan 2021 13:57

TARHANALI TOP ÇORBA

 

MALZEMELER:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kase haşlanmış nohut
Tavuk veya et suyu (bulyon da kullanılabilir)
 1litre su

KÖFTESİ İÇİ:

1 bardak köftelik bulgur
Islamak için 1 su bardağı sıcak su
3 dolu yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı nane
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle köfte malzemelerimizi hazırlayalım. Küçük toplar halinde yuvarlayıp geniş bir tepside bütün  topları unlayalım.
Tencerede kızdırdığımız yağda soğanları soteleyelim.
Salça ekleyip tekrar soteleyelim.
Suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Kaynayan suya bulyon ekleyip çözdürelim.
Haşlanmış nohutları ve fazla ununu elediğimiz tarhana toplarımızı da ekleyelim.15-20 dakika kısık ateşte pişirelim.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.

 

DANA HAŞLAMA  

MALZEMELER:

1 kg kemikli dana eti (göğüs kısmı)
1 soğan
2 havuç
1 kereviz
5-6 patates
1 diş sarmısak
2-3 tane karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI:

Kemikli parça dana etini dibi kalın bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu salıp çekinceye kadar hafif pişirin. Biraz su ilave edip 50 dakika pişirin.


Patateslerin küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçları da jülyen doğrayın.


Tereyağını, dörde böldüğünüz soğanı tencereye ilave edin. 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin.


Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

 

BALIKÇI SALATASI 

MALZEMELER:

5-6 yaprak marul
6-7 cherry domates
1 adet salatalık
1 adet kırmızı soğan
2 yaprak nane
1 adet turp
2 adet brokoli (çiçek)
Ceviz
8-10 adet siyah zeytin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limon suyu
Tuz

HAZIRLANIŞI:

İlk olarak marul yapraklarını bol suyla durulayın ve suyunu sıktıktan sonra bir kenarda bekletin.

Bu esnada salatalık, turp, soğan ve brokolileri küçük parçalar halinde doğrayın.

Cevizleri elinizle parçalayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.

Domatesleri yıkadıktan sonra 4-5 parçaya ayırın.

Nane yapraklarını da ince ince kıyın.

Salata kasesinin içerisine ilk olarak marulları yerleştirin.

Üzerine doğranmış soğan, salata, turp, nane ve brokolileri yerleştirin.

Salataya zeytinyağı, tuz, sirke ve limon suyu ekledikten sonra çatalla karıştırın.

Son olarak ufalanmış ceviz, zeytin ve domatesi ekleyerek servis edin.

 

SÜTSÜZ İRMİK HELVASI

 

MALZEMELER:

4 su bardağı su
2 su bardağı irmik
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Geniş bir kabın içerisine toz şeker ve suyu ekleyin. Malzemeleri şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Karışımın içerisine vanilyayı da ekledikten sonra çırpın ve bir kenarda bekletin.

Tavanın içerisine irmikleri alın ve yaklaşık 15 dakika irmikler koyulaşıncaya kadar kavurun.

İrmikler koyulaştığında kenarda beklettiğiniz şerbeti irmiklerin üzerine dökün ve 10 dakika daha karıştırın.

İrmikler şerbeti çektiğinde servis kaselerine alabilirsiniz.

Dilerseniz, sütsüz irmik helvasını vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun...

Yorum Yazın