Ramazan Ayının Vazgeçilmez Meşrubatı: Osmanlı Şerbeti
Ramazanlarımızın ve bayramlarımızın vazgeçilmesi Osmanlı şerbetiyle, şifa kaynağıyla diyorum, karşınızdayız.
Osmanlı Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler :
500 gram vişne veya kırmızı erik
2 litre su
2 adet limon
1 su bardağı şeker (arzuya göre azaltma çoğaltma yapabilirsiniz)
7-8 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın büyük boy
1 parça kök zencefil
Osmanlı Şerbeti Tarifi Yapılışı:
Öncelikle tenceremize suyumuzu, tarçın, karanfil, kök zencefilimizi ve şekerimizi koyup, ocağa koyuyoruz.
5 dakika kadar kaynayınca, içine vişnelerimizi koyuyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz.
2 adet limon suyunu ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynamakta olan şerbetin üzerine gelen köpükleri alıyoruz.
Vişnelerimiz çatlamaya başladığında, olmuş demektir.
Soğumaya bırakıyoruz. İçindeki tarçın, zencefil ve kabuk tarçını alıyoruz.
İsterseniz vişneleriyle sahurda kasede, isterseniz süzerek bardakta içebilirsiniz.
Afiyet olsun...







Yorum Yazın