Çikolatalı güllaç nasıl yapılır?
Ramazan Ayının vazgeçilmez sütlü tatlılarından olan güllacı çikolatalı iken yediniz mi? Eğer yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetli bir tatlı olan çikolatalı güllaç tarifini evinizde deneyebilirsiniz.
MALZEMELER:
- Damla çikolata
- 200 gram çilek dilimi
- 7 adet güllaç yaprağı
- 1 lt + 250 ml (6 su bardağı) süt
- 250 gr (1+1/4 su bardağı) şeker
- 100 gr sütlü çikolata (parçalanmış)
- 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kakao
YAPILIŞI:
Çikolatalı güllacımızı yapmak için ilk önce güllaçları ıslatıp yumuşatalım ve büyük boy fırın tepsisinin içerisine koyalım. Ardından tencerede şeker ve kakaoyu karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra 3 su bardağı süt ekleyelim ve ocağa koyalım.
Kaynama işleminden sonra tencerenin altını kapatıp çikolataları koyalım. Çikolata eriyince geri kalan 3 bardak sütü de ilave edelim.
SOSU İÇİN:
Büyük bir tepsinin içine güllaç yapraklarını yerleştirdikten sonra 1 kepçe sos gezdirelim. Yumuşadıktan sonra da vakit kaybetmeden tart kalıbına alalım. Her 2 katta bir aralara çilek ve damla çikolata ekleyelim.
En üst kısmı da yaptıktan sonra arta kalan sosu tepeden dökelim ve ortalama 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletelim.
Yasemin.com'dan alınmıştır.
Yorum Yazın