BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0063%-0.03
ALTIN2.329,38%0.39
Yaşam

Gerçek Bir Zengin Olmanın Yolları

Birikimlerimizi, yatırımlarımızı, tasarrufumuzu arttırarak mali durumumuzu güçlendirebilir belki de en önemlisi finansal özgürlüğümüzü kazanabiliriz. Peki zengin olmanın yolları nelerdir?Zengin ve başarılı bir girişimci hangi kurallara dikkat etmelidir? Yatırım yapılarak zengin olunur mu?

Abone OlGoogle News
18 Ocak 2021 17:52

https://www.yeniisfikirleri.net/'in haberine göre Bir gece de zengin olmanın sırları yok. Ama bazı kanıtlanmış sistemler zengin olmanıza yardımcı olabilir. Zengin olma yolunda herkes aynı fırsata sahiptir. Bazı insanlar zengin olma yolunda diğerlerinden daha büyük engellerle karşılaşabilir. Ancak fırsat, herkesin yararlanabileceği fırsattır.  Peki zengin olmanın yolları nelerdir?  Zengin ve başarılı bir girişimci hangi kurallara dikkat etmelidir? Yatırım yapılarak zengin olunur mu? 

Hiç merak ettiniz mi bazı insanlar neden zengin bazıları neden zengin değil? Bu durum genellikle onların yaşam koşulları ve zihniyetleri ile alakaladır. Pek çok insan hayatı boyunca doğdukları ortamdan ağıt yakarken diğerleri farklılaşmak için çaba gösterirler.

Ayrıca karamsar insanlar kolay paraya ve her şeyin şans meselesi olduğuna inanıyorlar. Hala hiçbir şey yapmayan pek çok insan var. Çünkü onlar bir gün onlarında ilahi güç tarafından zenginliğin zamanının geleceğine inanıyorlar. Ancak paraya sahip olmak veya "finansal özgürlük", "şans veya kolay yoldan" daha çok bir alışkanlık ve çaba meselesidir ve bu hedefe ulaşmanıza izin vermeyen birçok alışkanlık vardır.

Varlıklarınızın ötesinde yaşamaktan tek bir gelir kaynağına sahip olmaya kadar, size zengin olmanın yolunu gösterebilecek maddeler hazırladık

  • Yatırım yapmaya özen gösterin.

Yatırım, hepimizin bildiği üzere servet oluşturmak için kullanılan bir araçtır. Ancak yaygın kanının aksine yatırım, sadece varlıklı bireylerin icra edebileceği bir eylem değildir. İsteyen ve aklını kullanan herkes bütçesine uygun bir yatırım programı belirleyerek yatırım yapabilir. Üstelik ufak miktarlar koyarak uzun vadede birikim yapmayı sağlayan yatırım araçlarının türemesiyle birlikte artık “Param yok ki, ne yatırımı yapayım!” gibi bahanelere yer yoktur. Peki yatırım ile kumar arasındaki fark nedir sizce? Cevap son derece basit: Yatırım, uzun vadede meyve veren bir süreçtir ve öyle kaşla göz arası şark kurnazlığı yaparak kısa yoldan zengin olmaya çalışan kumarbazlar için pek de doğru seçenek değildir. Birikimlerinizi yatırıma dönüştürerek zengin olmanın yolunda bir adım daha atmış olabilirsiniz. Aileniz, geleceğiniz için yatırım odaklı düşünüp bugünkü harcamalarınızdan kısabilirsiniz. 

 

  • İlk olarak tam zamanlı bir işe sahip olun ve çalışın

Bu dünyada tamamen doğru olan hiçbir şey yok. Herkes kendi geleceğini istediği gibi yapma potansiyeline sahiptir ve gerçekte sınır her bireyin zihnidir.Ancak kısa yaşamım boyunca ve okuduğum birkaç kitaptan, varlıklı milyonerlerin çoğunun ortak bir yanı olduğunu keşfettim: Bu tür insanlar genelde istihdam edilmiyor.

 

Bazı nedenler:

Bir girişimci,yatırımlarını analiz etmek ve yapılandırmak için çok fazla zaman harcıyor.

Girişimciler mali durumlarının doğal kabul etmezler. Her zaman olumsuz değişiklikler için tetikte olurlar. Bu girişimciler için en fedakarlık gösterdikleri kısımdır. ve bu onların kaynaklarını korumak için zaman ve çaba harcamalarına neden olur. Kimse onlar için yetince özenli çalışmayacağını düşündükleri için kendi mali yardımları ile kendileri ilgilenmek zorundadırlar. Girişimci olmak daha fazla sorumluluk ve risk getirir. O yüzden konfor alanlarınızdan çıkıp yeni bir gelir kaynağına sahip olmalısınız. Girişimci olduktan sonra bu deneyimi yaşadığınızda zengin olmanın en kolay yolunun bu olduğunu göreceksiniz.

Okulda sıkı çalışmanın bize gerçekte hayatta ön plana çıkaracağını öğrendik. Fakat bu sadece hikayenin yarısı der Ric Edelman. (Dünyaca ünlü bir Finans danışmanı)

Bir işçi, personel veya memursanız sadece tek bir maaşa sahip olabilirsiniz. Eğer yeni bir şeyler aramıyorsanız bu maaş sadece sizin rahat yaşamanızı, tatile çıkmanızı, faturalarınızı ödemenize yarar böylece zengin olma yolunda bir basamak atlayamazsınız.

Neredeyse hiç kimse bir işçi maaşından biriktirdikleri ile bir milyoner olamaz. Bu yüzden zengin olamamanın tek nedeni sadece bir işe sahip olmaktır.

İşinizi doğru yaptığınız sürece patronların performansınızı gerçekten önemsemediğini ve sadece parayı önemseyen bir şirketteyseniz, verimliliğiniz için fazladan bir şey kazanamayabilirsiniz.

  • Tasarruf yapmaya özen gösterin

  1. 1 Hazırlıklı ve planlı olun

Tasarruf ve birikim yapmaya başlamadan önce bir hazırlık yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü kendinizi psikolojik olarak bu eylemlere hazırlamanız da önemlidir.

Tasarruf etmeyi, bir işkence olarak görmeyin. Bunun için de kendinizi ve ailenizi, tasarruf programınıza hazırlayın.

  1. 2. Fatura giderlerinize dikkat edin

Fatura ödemeleriniz fazla geliyorsa ve ekonominizi sarsıyorsa eğer Bir günlük elektrik ve su kullanımınıza dikkat edin. Belli noktalarda aşırıya kaçtığınızı fark edeceksiniz. Dişinizi fırçalarken, yüzünüzü yıkarken veya duş alırken de suyu hep açık tutuyor olabilirsiniz.

  1. 3. Aileniz ile birlikte yaptığınız harcamalara göz atın

Karşılaşabileceğiniz kötü günleri hesaba katarak onlar için bir birikim hesabı oluşturmalısınız. Ailenize bırakacağınız en iyi miras da kesinlikle bu olacaktır. Aileniz için oluşturacağınız bir birikim hesabı, karşılaşacağınız maddi sıkıntılarda önemli bir destekçi olacaktır.

  1. 4. Taşıt maliyetlerinizi inceleyin

Eğer bir arabanız varsa, yakıt harcaması kendi başına büyük bir giderdir. Aynı zamanda bakımlar, arızalar, kaza gibi durumlar da bu harcamayı arttırır. Arabanızı mümkün oldukça az kullanmak ise toplu taşıma kullanmak veya yürümek bu giderlerinizin oldukça büyük bir kısmından tasarruf etmenizi sağlayacaktır.  Ayrıca işyeriniz yakınsa veya gideceğiniz yer yakınsa bisiklet kullanmaya özen göstermelisiniz.

  • Para hakkında bir şey öğrenmeyin.

Asıl amacınız zengin olunca paranın nasıl kullanılacağı düşünmek değil nasıl kazanılacağı öğrenmek olmalı. Paranın nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, asla paranın sizin için çalışmasını sağlayamazsınız. Sadece Para kazanmak için bir hedef koymayın. T. Harv Eker kitabında "Çoğu insanın istediğini elde edememesinin bir numaralı nedeni, ne istediğini bilmemesidir" demiştir.

  1. 5. Kendinizi geliştirin

En büyük zenginlik kendinizi geliştirmektir. ilk yapmanız gereken kendiniz tanımanız ve hangi konuda kendinizi geliştirmeniz gerektiğinin farkına varmanız. Yeteneklerinizin, hobilerinizin, fobilerinizin, eksik yönlerinizin farkında olduğunuz zaman kendinizi geliştirmeniz daha kolay olacaktır. Kitap okumanın ne kadar faydalı olduğunu hepimiz biliriz. İlgili olduğunuz konularda kendinizi geliştirin. En iyisi olmayı hedefleyin. Bunu yaparken de yeni bir dil öğrenmeyi asla ihmal etmemelisiniz.  

 
  • Tek bir gelir kaynağına sahip olmak size mutlu bir hayat sunmayabilir

Girişimci olmaktan korkmayın. İyi bir söz, bir sözden daha fazlasını ifade eder. İyi bir söz, dünyaya karşı bakış açınızı değiştirebilir. Gerçekten iyi olan bir söz ise hayatınızı değiştirebilir.‘’Kendi işinize başlamak, bir roller coaster’a binmek gibidir. Tepeler ve dipler vardır ve her bir dönüşünüz farklı bir dönüştür. Dipler gerçekten diptir ve yüksekler de gerçekten yüksek olabilirler. Güçlü olmalısınız, karın kaslarınızı sıkmalısınız ve bindiğiniz roller coaster’la maceraya devam etmelisiniz.” - Lindsay Manseau
Girişimcilik zengin olmanın önemli yollarından bir tanesi olabilir. Fakat risk her zaman vardır ve sizin gölgeniz olmaya devam edecektir. Fakat basamağın en tepesine çıktığınızda sizi güneşli günler bekliyor olabilir.

  • Konfor alanınızın dışına çıkın ve gerçek hayatla yüzleşin. Rahatladığınız an büyümeyi bırakabilirsiniz.

Konfor alanınızda, yani kendinizi rahat hissettiğiniz alanın içinde kaldığınızda, doğal olarak güvende hissedersiniz. Mesela; uzun yıllardır çalıştığınız iş yerinde, sürekli anlaşmazlık yaşadığınız ilişkide, yaşadığınız şehirde ya da herhangi başka bir yerde! Ama tabii konfor alanını sadece fiziksel alan olarak düşünmemelisiniz. Kafanızın içindeki kalıplaşmış düşünceler de bir anlamda konfor alanınız sayılmaktadır. Sonuçta; etrafınızdaki o görünmez duvarlar, her ne olursa olsun, geçilmek zorunda olanlardır.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar