BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0319%0.04
ALTIN2.323,82%0.15
Teknoloji

Telegram'da bir insan nasıl bulunur?

Telegram Messenger her geçen gün daha popüler hale geliyor, ancak çoğu yeniliğe alışılmadık bir arayüz yüzünden ve sık sık İngilizce yerelleştirmesinden dolayı şu soru ortaya çıkıyor: “Telegram'da bir kişiyi nasıl bulabilirim?”.

Abone OlGoogle News
11 Ocak 2021 15:16

Bu soruya cevap vermede karmaşık bir şey yoktur, ki bu da artık açıkça görülmektedir. Asıl nokta, istenen kişinin Telegram mesajlaşma programında kayıtlı olması gerektiğidir.

Kullanılan platforma bağlı bir nüans vardır. Telegram “Windows Phone”, “iOS” veya “Android” işletim sistemi altındaki bir akıllı telefona kurulursa, anlık mesajlaşma programında kayıtlı olmayan tüm kişiler, akıllı telefonunuzun telefon rehberinden basit bir listede görüntülenir ve bu kullanıcılara kayıt için davetiye gönderebilirsiniz.'' 

Messenger'ı mobil uygulama ile senkronize etmeden bir dizüstü bilgisayarda veya masaüstü bilgisayarda kullananlar için, kişi listesi boş olacak ve yalnızca yukarıda belirtilen etkin olmayan liste olmadan Telegramlara kayıtlı olan kullanıcılar senkronizasyon ile görüntülenecektir.

Numaraya göre bir kullanıcı nasıl bulunur;


Akıllı telefonda Bilmeniz gereken en önemli şey potansiyel bir arkadaşınızın telefon numarasıdır.

Sonra iki seçenek yapabilirsiniz:

Telegram'ı açmadan veya basitçe çevirmeden, telefon rehberine telefon numarası ve ismi olan yeni bir giriş ekleyin. Ve eğer aradığınız kişi sisteme kayıtlıysa, kaydı tamamlanmadıysa derhal listelerde görünecektir, o zaman kayda bir bağlantı içeren bir davetiye gönderebilirsiniz. 

Tüm bu işlemler uygulamanın kendisi üzerinden, sadece Rehber sekmesini (Rehber) açarak ve “+” düğmesine basılarak tekrar edilebilir.

Telegram'da akıllı telefondaki numaraya kullanıcı ekle

Akıllı telefonda Telegram'a bir kişi ekleme

Bilgisayarda Uygulamada, açılır menünün simgesine (sol üst köşede) tıklayın ve “Rehber” bölümünü seçin.

Bir sonraki pencerede, "Kişi Ekle" düğmesini tıklayın ve "Adı", "Soyadı" ve "Telefon" u doldurun ve bilgi girmeyi tamamladığınızda "Oluştur" u tıklayın.

Kullanıcılar takma adı ile nasıl bulunur

Bu habercideki “Nick”, sistemde kayıtlı bir kişinin veya botun “@” simgesiyle başlayan benzersiz bir tanımlayıcısıdır. 

Bu, sadece bir numara olmaması veya birçok insanın kişisel bilgileri “boşaltmaktan” kaçınmak için kendileri hakkında herhangi bir bilgi vermek istemediği gerçeği nedeniyle, sadece numara bulunmaması nedeniyle veya arama yapmak için en uygun ve kolay yöntemdir. Gerçek kişinin telefon numarası ile tespiti durumunda.

"Nick" insanlar, sırasıyla geliştiriciler için botlar için kendileri ile gelirler ve örneğin "@ kullanıcı" gibi görünürler.

Yani, arkadaşlarınızı davet etmek için ihtiyacınız olacak:

Uygulamayı açın ve “Ara” simgesine tıklayın. Arama kutusuna size verdiğiniz takma adı girin.

Uygulama giriş verileri için bir eşleşme bulur bulmaz, seçenekleri tanıyabilir ve istediğiniz birini seçebilirsiniz.

Telegram'da kullanıcıları nicklere göre ara; 
 
Desktop Telegram versiyonunu bir bilgisayar için kullananlar için, çalışma prensibi yukarıda anlatılanlarla aynıdır, ancak kanaldaki veriler daha kapsamlı bir şekilde sağlanır.
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar