BIST9.645,02%-0,50
USD32.5807%0.18
EURO34,8857%0.71
ALTIN2.437,91%0.21
Siyaset

Çad devlet başkanı Ankara’da! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çad Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno ile ortak basın toplantısına katıldı.

Abone OlGoogle News
27 Ekim 2021 18:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasındaki işbirliğine vurgu yapan Erdoğan, "Geçen sene ticaret hacmimiz belirlediğimiz hedefi aşarak 112 milyon dolara ulaşmıştır. Ticari ilişkilerimizi çeşitlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz. Yeni hedefimiz hacmi 200 milyon dolar seviyesine, ikinci etapta 500 milyon dolar seviyesine ulaştırmaktır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ iltisaklı okulların 2017'de Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine müteşekkir olduğunu belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çad Devlet Başkanıyla Ankara'da basın toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün değerli kardeşimle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde Türkiye ve Çad arasındaki ilişkiler nasıl daha ileriye taşıyabileceğimize dair fikir alışverişinde bulunduk. Çad'a geçiş döneminde her türlü desteği vermeye hazırız.

500 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefi

Geçen sene ticaret hacmimiz belirlediğimiz hedefi aşarak 112 milyon dolara ulaşmıştır. Ticari ilişkilerimizi çeşitlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz. Yeni hedefimiz hacmi 200 milyon dolar seviyesine, ikinci etapta 500 milyon dolar seviyesine ulaştırmaktır.

Çad'la işbirliğimizi her alanda daha ileriye taşımaya kararlıyız. Bu anlamda eğitim faaliyetleriyle Türkiye Maarif Vakfı, kalkınma projeleri ve yardımlarıyla TİKA, düzenli uçuşlarıyla THY ve STK'larımız iki ülke ilişkilerine önemli katkılarda bulunuyor.

FETÖ ile mücadele

FETÖ'ye karşı mücadelede Çadlı kardeşlerimizin desteğini unutmamız mümkün değil. FETÖ iltisaklı okulların 2017'de Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine müteşekkiriz. Terör örgütleriyle mücadele eden Çad'la askeri, savunma, güvenlik alanlarında da işbirliğimizi geliştirmeye hazırız.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar