BIST9.981,76%0,67
USD32.3776%-0.40
EURO34,7765%0.00
ALTIN2.439,25%0.02
Siyaset

Bahçeli'den Erdoğan'a çağrı: Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimi kendisi için 'final' olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın, yanındayız" diye seslendi.

Abone OlGoogle News
18 Mart 2024 09:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart'taki açıklamasında yerel seçimin kendisi için 'final' olacağını söylemişti. Erdoğan'ın "Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim" demesi de dikkat çekmişti.

Yasaya göre bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı olabiliyor. Erdoğan'ın açıklaması üzerine tartışmalar başlarken, AK Partili siyasiler Meclis'ten çıkacak kararla Erdoğan'ın yeniden aday olabileceğini kaydetmişti.

Erdoğan'a destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da partisinin olağan 14. büyük kurultayında açıklamalarda bulundu.

MHP lideri, Erdoğan'ın 'final' sözlerine şu karşılığı verdi: "Cumhur İttifakı 31 Mart'ta millet tarafından verilecek görev için hazırdır. MHP ve Cumhur İttifakı'nın başarması Türk milletinin şahlanmasıdır. Sayın cumhurbaşkanı yanınızdayız, Türk milletini yalnız bırakamazsınız. Ayrılamazsın, bırakamazsın, Türkiye Yüzyılına beraber yürüyeceğiz. Yeni yüzyılın kurtarıcısı olarak sizi görüyoruz."

CHP'ye de yüklendi

Konuşmasının bir kısmında CHP'yi eleştiren Bahçeli, "CHP demlenerek metruk tekneyi aratmayacak şekilde rotasını kaybetmiş korsanlar tarafından rehin alınmıştır" ifadesini kullandı.

MHP lideri, 'CHP yönetiminin 'DEM'lenip PKK ile kent ittifakı maskesi altında organik bağ kurmasının bedelini' 14 gün sonra sandıkta ödeyeceğini savundu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar