BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Siyaset

Kılıçdaroğlu’nun vaadine CHP’li belediyeler bile karşı çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi kendini yalanladığı vaatlerinden biri olan ‘bedava elektrik’ çağrısına CHP’li belediyeler karşı çıkarak, “Nasıl ödeyeceğiz? Bu mümkün değil.” sözleriyle tepki gösterdi.

Abone OlGoogle News
10 Ocak 2022 19:01

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa için verdiği bedava elektrik sözü diğer CHP'li belediyelerden de istenildi. Bu talebe birçok CHP'li belediye karşı çıktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz ay Şanlıurfa'da yaptığı konuşmada belediyeyi kazanmaları halinde çiftçilere elektriği bedava vereceklerini söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun bu talebi ise diğer CHP'li belediyeler tarafından tepkiyle karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili vadettiği sözlerin kendilerinden de istenilmesi sonrası CHP'li belediyeler bedava elektriğin mümkün olmayacağını beyan etti.

CHP ve İYİ Parti’nin oylarıyla reddedildi

Geçtiğimiz gün de CHP'li Çanakkale Belediyesinde bedava elektrik talebi belediye meclisinde gerginliğe sebep oldu. Belediye meclisinde AK Parti grubunun 'belediye sınırları içerisinde yer alan çiftçilerin elektrik faturalarının belediye tarafından karşılanması' önergesi CHP ve İyi Partinin oylarıyla reddedildi.

“Onu Kılıçdaroğlu'na sorarsınız”

Önergeye tepki gösteren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Gidin onu Kılıçdaroğlu’na sorun" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu yasal değil ki. Belediyelerimizin böyle bir harcama kalemi yok, yetkisi de yok. Biz bunu karşılayamayız. Onu Kılıçdaroğlu'na sorarsınız. Burası Kılıçdaroğlu'nun yönettiği bir meclis değil. Bu önerge yasalara aykırı. Bunu kabul ettiğimizi var sayalım. Yarın sabah çiftçilerin elektrik faturalarını ödemeye kalktık. Nasıl ödeyeceğiz? Bu mümkün değil."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar