BIST9.788,36%0,68
USD32.5134%-0.17
EURO34,9377%0.24
ALTIN2.435,39%0.50
Sağlık

Patlamış fıtık ameliyat edilmezse bunlar oluyor! 24 saat içinde...

Bel fıtığı dikkate alınmazsa veya bilimsel olmayan yanlış yöntemlerle zaman kaybedilirse önce güçte azalma, sonrasında ise tam felç gelişebiliyor! Özellikle patlamış bel fıtığı olanların, fıtık parçasının sinire vurup hasar verdiği esnada felç geçirme riski çok yüksek.

Abone OlGoogle News
05 Mart 2021 10:53

Her bel ağrısı bel fıtığı mıdır?

Bel fıtığının belirtilerine değinen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Murat Ateş, "Bel fıtığı toplumumuzda çok karşılaşılan bir hastalık ama her bel ağrısının bel fıtığı olmadığını bilmemiz gerekiyor.

Bel ağrılarının yalnızca yüzde 5'lik bir kısmı bel fıtığı olarak adlandırılabilir. Bu da MR ve tetkiklerle ortaya çıkarılabilir. Özellikle kış aylarında, kayıp düşme veya ağır iş kollarında çalışan insanlarımızda bel fıtığının daha çok görülmeye başlanması, günlük hayat şartlarının zorlaşmasından kaynaklanıyor.

Her bel fıtığı için ameliyat gerekmiyor

Bel ağrısı neticesinde bize geldikleri zaman yapılan tetkikler sonrasında bel fıtığı teşhisi konan hastalarda, bel fıtığı içerisinde cerrahi gereken kısımla gerekmeyen kısmı ayırt etmek çok önemli" diye konuştu.

Bel fıtığı ne zaman felç bırakır?

Bel fıtığının oluşturabileceği risklere değinen Ateş, "Çeşitli derecelerde bel fıtıkları var. Dördüncü derece fıtıkları, patlamış fıtık olarak tabir ederiz. Bu derece fıtıklara mutlaka ameliyat öneririz. Çünkü bu kıkırdak parçası dışarı çıktığı zaman karşısında siniri bulur ve sinire baskı yapar.

Hasta da mevcut yaşamış olduğu ağrılardan daha şiddetli bir ağrıyla karşımıza gelir. Bu fıtık parçasını gördüğümüz zaman hastaya direkt cerrahi müdahaleyi öneririz. Yoksa bu fıtık parçası sinire vurup hasar verdiği esnada felç meydana gelebilir.

Felç olduktan sonra ilk 24 saat içerisinde müdahale etmezsek tekrar geri dönüşü yok. Bel fıtığı basite alınabilecek bir hastalık değil.

İdrar kaçırma ve cinsel problemler de görülüyor

Patlamış bel fıtığı sinire zarar verdiği anda bunun geri dönüşü yok. Hatta çok nadir de olsa idrar kaçırma veya erkeklerde cinsel problemler dahi görülebilir.

Tabii ki bel fıtığını ciddiye almalıyız. Bunların da ilk belirtisi ağrının şiddetli olması yani hasta 'Böyle bir ağrı görmedim, çok şiddetli bir ağrı var' dediği anda hastaneye tedavi için gelmeli" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar