BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Sağlık

Koronavirüs aşısı ne kadar koruyacak? Moderna açıkladı

Corona virüsü salgınına karşı geliştirdiği aşı ile bilinen Moderna, aşı ne kadar koruyacak sorusuna yanıt verdi. Virüsün geçirdiği mutasyona karşı da etkin olduğu duyurulan aşı hakkında Moderna’nın açıklaması, yüreklere su serper nitelikte oldu.

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 13:47

Moderna: Aşı en az 1 yıl koruyacak 

Pfizer ve Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin kurduğu BioNTech’in geliştirdiği aşıyla aynı tekniği kullanan Moderna, geliştridiği aşı için ne kadar etkin olacak sorusuna yanıt verdi.

Moderna, aşı ne kadar koruyacak sorusuna, en az 1 yıl yanıtını verdi. Şirket yetkilileri, JP Morgan Healthcare Konferansı‘nda bu açıklamayı yaparken, firmanın CEO’su Stephane Bancel, 2021 yılında 600 milyon doz ile 1 milyar doz arasında aşı teslim etmeyi planladıklarını açıkladı.

Şirketin geliştirdiği mRNA-1273 isimli aşı, BioNTech’in tekniği gibi Sentetik mRNA kullanarak bağışıklık sistemini harekete geçiriyor ve COVID-19’u etkisizleştiriyor.

Joe Biden, Moderna aşısını yaptırdı

Aşıların geliştirilmesinin ardından uygulama safhasına da gelindi. Moderna’nın geliştirdiği aşıyı yaptıranlar arasında 20 Ocak’ta ABD Başkanlığı görevini teslim alacak olan Joe Biden da yer alıyor. Aynı zamanda başkan yardımcısı Kamala Harris ve Dr. Antony Fauci de aşıyı yaptıranlar isimlerden oldu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar