BIST9.079,97%3,10
USD32.3384%0.14
EURO35,0716%0.00
ALTIN2.308,90%1.38
Sağlık

Bakan Koca’dan flaş ‘Maymun Çiçeği’ virüsü açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünyayı tedirgin eden ‘Maymun Çiçeği’ virüsü hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Abone OlGoogle News
22 Mayıs 2022 17:53

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Maymun Çiçeği’ virüsü hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “kamuoyu müsterih olmalı” dedi.

Son dönemde birçok ülkede adeta hortlayan ‘Maymun Çiçeği’ virüsü tüm dünyada paniğe neden oldu. Ülkeler birer birer vaka haberi duyururken, virüsün Türkiye’de de görülüp görülmediği merak edilir olmasının yanında tedirginliği de beraberinde getirdi.

Maymun Çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü?

Dün Maymun Çiçeği virüsünün Türkiye’de de görüldüğü iddia edildi ancak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, "Ülkemizde bugüne kadar "maymun çiçeği" vakası görülmemiştir" açıklamasını yapmıştı.

“Hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır”

Bugün de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından Maymun Çiçeği virüsünün Türkiye’de görülüp görülmediğine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

“Kamuoyu müsterih olmalı” diyen Bakan Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Maymun Çiçeği Hastalığı konusunda KAMUOYU MÜSTERİH OLMALI: Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir Pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika’da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır.”

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar