Lıkır Lıkır İçilir: Ramazan Şerbeti Tarifi
Ramazan ayına özel susuzluğunuzu giderecek, kan şekerinizi düzenleyecek ve sindirimi düzenleyecek bir içecek tarifi şerbet. Vişne, kurutulmuş erik ve kuzu üzüm. Daha ne olsun? Ramazana özel yemek tarifleri hazırlansın ama susatmayan ramazan şerbeti de unutulmasın…
Ramazan Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler;
6 su bardağı su
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Vişne
10 Adet kurutulmuş erik
1 su bardağı kuru üzüm
5 Gram taze zencefil
1 Adet çubuk tarçın
6 Adet karanfil
Ramazan Şerbeti Tarifinin Püf Noktası
Şerbet yapımında arzu ettiğiniz kuru ve taze meyvelere yer verebilir, dondurulmuş ya da çekirdeklerini ayıklamadığınız taze vişne kullanmayı tercih edebilirsiniz.Meyvelerin taze ve zedesiz olmasına dikkat edin. Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra kullanın.
Ramazan Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?
Suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.
Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.
Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın.
Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Ramazan Şerbeti Tarifinin Servis Önerisi
Buzdolabında beklettiğiniz şerbeti, file fındık ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle servis edebilirsiniz.
Yorum Yazın