BIST10.336,50%0,68
USD32.2701%0.02
EURO34,7028%-0.03
ALTIN2.401,13%0.03
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zayed Al Nahyan’ı kabul etti! Türkiye ve BAE arasında kritik anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara'ya ziyarette bulunan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile heyetler arası görüşme sonrası düzenlenen tören ile iki ülke arasında birçok konuda anlaşma imzalandı.

Abone OlGoogle News
24 Kasım 2021 18:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed arasındaki görüşme sona erdi.

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 9 alanda yatırım anlaşmaları imzalandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında iş birliğine yönelik mutabakat zaptına imzalar atıldı.

 

Türkiye ve BAE arasında önemli anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zayed arasında gerçekleştirilen görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra ekonomik yatırımlar gündemde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Nahyan huzurunda Türkiye'ye doğduran yatırımları kapsayan kritik anlaşmalara imzalar atıldı.

Ziyaret kapsamında iki ülke arasında ticaret, enerji ve çevre alanlarında iş birliğini geliştirecek mutabakat muhtıralarının yanı sıra, Türkiye'ye doğrudan yatırımları kapsayan anlaşmalar imzalandı.

Abu Dabi Kalkınma Holdingi ile Türkiye Varlık Fonu arasında stratejik iş birliğine yönelik bir mutabakat muhtırası imza altına alındı.

Merkez bankaları arasında imza

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

 
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar