BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Kabil Rıza Akit TV'ye konuk oldu! Azerbaycan halkı Türkiye'ye nasıl bakıyor?

AKİT TV ekranlarında bu sabah saat 09:00'da 'Gün başlıyor' programına Kabil Rıza konuk oldu. Kabil Rıza, Azerbaycan gözünden Türkiye liderliğinde birlik arayışını konuştu.

Abone OlGoogle News
22 Kasım 2021 11:26

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra birçok Türkî cumhuriyet gibi Azerbaycan’da da sancılı süreçler yaşandı.

Rusya’nın, ABD’nin, Avrupa’nın Azerbaycan Cumhuriyeti üzerinde nüfuz elde etmek istemesinin yanında, yanlış da olsa bir ideolojiye dayalı siyasi bir sistemden çıkıp yeni bir siyasi sistem ihtiyacını doğru değerlendiremeyişin çaresizliğinde, söz konusu devletlere teslimiyetçi politikalarla sömürgeleştirilme riskine maruz kaldı. Kabil Rıza, Sovyet dönemini de, sonrasını da görmüş biri olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ekseninde Büyük Doğu projesinin Azerbaycan yönetimi üzerindeki müspet etkisini konuşacak. Yeni sistem ihtiyacına “Başyücelik Devleti” olarak bu kez bir Azerbaycanlı gözünden konuşuldu...

Kabil Rıza Kimdir?

1972 Azerbaycan Zengezur doğumlu. Azerbaycan Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun. Azerbaycan Polis Özel Harekat Birliği’nde 4 yıl görev yapıp 1. Karabağ-Ermenistan savaşına katıldı. Gaziler Derneği’ne başkanlık yaptı. Ana muhalefet partisinde görev yaptı ve Ümit Partisi’nin kurucuları arasında yer alarak başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 2003 yılında İsviçre’ye yerleşerek Azerbaycan ve Türk vatandaşlarının katılımıyla Hak ve Adalet Teşkilatı’nı kurup halen başkanlık görevini yürütmektedir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar