BIST9.645,02%-0,50
USD32.5901%0.21
EURO34,8117%0.49
ALTIN2.421,27%-0.48
Gündem

Öztürk Yılmaz'dan çarpıcı açıklama: Kılıçdaroğlu'nun Darbe girişimi başarısız ne yaptığını açıkladı

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayınca kınama açıklamasında bulunduğunu söyledi.

Abone OlGoogle News
18 Temmuz 2021 11:45

15 Temmuz hain darbe girişiminde CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı olan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun son ana kadar beklediğini kalkışma başarısız olunca kınama açıklaması yaptığını söyledi. Yılmaz, "Abdullah Gül kınayınca, o da kınadı. Anladılar ki darbe başarısız oldu ve o zaman kınamayı yaptılar" dedi.

Yılmaz, "Darbe gecesi Kılıçdaroğlu ile havaalanında beraberdik. Biz havaalanında kalıp kınama açıklaması yaparken o belediye başkanını evine kaçıp gitti. Geriye dönüp düşündüğüm zaman 'Acaba bunların haberi mi vardı daha önceden? Yolda giderken niye ben seçildim' diye düşündüm" diye konuştu.

Yılmaz şunları söyledi:

"Gece 12.00'de Kılıçdaroğlu'na telefon açtım. 'Hemen kınıyorsunuz dedim' 'Tamam büyükelçim' dedi. 15-20 dakika bekledim kınama yok bir daha aradım. 'Eğer bu darbe gerçekleşirse bizi tutuklayacaklar. Eğer gerçekleşmezse bu parti nerede duruyor diyecekler' dedim. Yine kınamadılar. 01.30'da üçüncü defa aradım. Artık bu saatten sonra işin rengi değişmeye başlamıştı. Artık darbe girişiminin başarısız olacağı yönünde kanaatlar oldu. Ne zaman ki Abdullah Gül kınadı tamam darbe olmayacak dedim. Kılıçdaroğlu'nu dördüncü kez bir daha aradım, 'Tarihin çöplüğüne gideceksiniz' dedim. Darbe girişimi başarısız olduktan sonra 02.30-03.00'a doğru bağlandı ve kınadı."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar